Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért járnak át más országokbó...

Miért járnak át más országokból Magyarországra vásárolni?

Figyelt kérdés
Olvastam az interneten ( [link] hogy szomszédos országokból sok határ menti városba átjárnak a külföldiek. Az oké, hogy Ausztriánál olcsóbbak az árak, de Romániából meg Szlovákiából ? Mindenhol azt hallani, hogy itt olyan drága minden.. Akkor hogy is van ez?

2013. jan. 26. 19:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Azért mert Magyarország valóban olcsó, csak a magyar fizetések alacsonysága miatt érezni drágának. Szlovákia például drágább, mint Magyarország.
2013. jan. 26. 19:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Csak azért jönnek, ami itt olcsóbb. Például horvátoknak ásványvíz, kávé, sajt, üdítő, állatgyógyszer.

Fordítva is igaz, magyarok olcsóbb benzinért járnak ár Ukrajnába. De még Horvátországban is 20-30 forinttal olcsóbb a benzin. (+ tankon kívül 10 liter kannában hozható.)

Egyébként szomorú azt látni, hogy a magyar gyártó által itthon, magyaroknak eladott terméket horvát boltokban 20-30 százalékkal olcsóbban is megéri eladni. Szóval magyar gyártó a magyarokat 20-30százalékkal nagyobb haszonnal lehúzhatja... No ezért biztos nem jönnek hozzánk.

2013. jan. 26. 20:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A többi országgal összehasonlítva általában olcsóbb itt minden, csak a fizetéseink annyira aránytalanul alacsonyak ehhez képest, hogy mégis drágának érezzük az árakat.
2013. jan. 26. 20:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nekik olcsó, az árfolyamok miatt. (Akinek euró a fizetőeszköz, annak olcsó az itteni árszínvonal, mivel, ha megnézed, most egy euró majdnem 300 forintot ér...)
2013. jan. 26. 20:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Forintban kb mennyi az átlagfizetés a környező országokban?

Amúgy gondolom a Szabolcs megyeiek nem csak benzinért járnak Ukrajnába, mert ott még a magyarnál is jóval olcsóbban kapható kb minden.

2013. jan. 26. 21:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Körülbelüli adatok, nettó:

Magyarország: 143.000,-

Szlovákia 170.000,-

Szlovénia: 295.000,-

Ausztria: 570.000,-

Szerbia: 105.000,-

Románia: 95.000,-

Csehország: 265.000,-

Ukrajnára csak bruttó adatot találtam, az 85.000,- , szóval a nettó ennél jóval kevesebb.

2013. jan. 26. 23:31
 7/10 A kérdező kommentje:

köszi!!

azért ez az Ausztria elég durva..

2013. jan. 27. 02:59
 8/10 A kérdező kommentje:
és Ukrajna is.. s mi vagyunk tényleg a határvonal a gazdagság és a szegénység közt. mintha két külön világ lenne. (persze nem akarok megbántani senkit, csak ez érdekes)
2013. jan. 27. 03:00
 9/10 anonim válasza:
én Ukrajnában élek és azért szoktam Magyarországra jönni vásárolni ruhákat, cipőket. stb. mert nállunk nagyon drága minden és alig akadnak jó cuccok.
2013. febr. 5. 15:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Én SKban élek. Ugye itt euró van és kicsit jobban állunk, mint MO... és ha egy euróért adnak 290ft, akk simán megéri átmenni vásárolni. De mi inkább fürdeni és moziba járunk át.
2013. jún. 16. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!