Hogyan költözhetnék haza Magyarországra?
5 év telt el azóta hogy Dániába költöztem, itt mentem férjhez, van biztos állásom és egy házunk.
Eddig minden szépnek hangzik, ugye? Csak egy gond van, a honvágy. Az itteniekkel nem jövök ki, annyira különböző a kulturális hátterünk és alapvetően teljesen mások az emberek, külföldiként úgy tekintenek rám mintha a Marsról jöttem volna. Nincsenek barátaim (próbálkoztam, de nem jött össze). A családom Magyarországon maradt. Édesanyám lassan abba a korba lép, hogy már nem fog tudni utazi, a testvérem babát vár a párjával. Ugyan a féjem mindenben támogat, magányos vagyok. Hiányzik Magyarország, hiányoznak az emberek, a hegyek, az erdők, a kávézók, az esti séták. Itt nincs hova menni. Az életem munkából és alvásból áll. Hiányzik a családom és félek ha valami történik velük, főleg anyámmal aki sokáig rám támaszkodott mióta apánk meghalt, nem leszek ott. Az igazság az, hogy utálok itt élni. Az egyetlen dolog ami visszatart attól, hogy hazaköltözzek.. ti is tudjátok, a pénz. Mielőtt kijöttem, 2 évig munkanélküli voltam. Anyu és a testvéremék együtt élnek, ott ellehetnénk egy darabig, de nem örökké. Még ha kapok is munkát, hogy találnék valamit a férjemnek is, aki még csak nem is beszéli a nyelvet? Hogy élnénk meg? Nem tudom. A családom nem akar ide költözni. Csak annyit tudok hogy itt boldogtalan vagyok, a férjemen kívül nincs senkim, csak haza akarok menni. A férjem is szívesen Magyarországra költözne, szereti az országot, de ő is tudja milyen kilátástalan ott a helyzet. Mit tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!