Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » 3 eves kisfiam repulhet az...

3 eves kisfiam repulhet az edesapjaval nelkulem? Nem vagyunk meghazasodva

Figyelt kérdés
angliabol magyarorszagra ertem, ryanair t probalom hivni innen(angliabol de nem veszik fel egyseruen vki tud segiteni )?koszonom szepen
2012. dec. 14. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy kinek van gyámsági joga a gyermek felett?

Pl németországban ha nincsenek a szülök össze házasodva akkor kell apaságit csinálni ahol lehet a gyámságról is nyilatkozni. alap esetben ha anyuka másképp nem rendelkezik akkor hiába van apasági csak anyának lesz gyámsága a gyerek felett. Èn rögtön ott engedélyezetttem a gyámságot a páromnak.Magyarországon ezt pl bíróság ítéli meg.

Ha mindkettötöknek van gyámsága (pl házaosknál automatikus) akkor mindkettötöknek kella bele egyezése külföldre utazásnál.

Így ha csak neked vagy mindkettötöknek van gyámsága akkor mindenképpen kell töled egy papír (ha lehet angolul és magyarul), amiben leírod hogy x idö köztt engedélyezed az x helyre utazását a gyermekednek az x személlyel. tök egyszerüen egy papírra leírod és 2 tanú aláríja.

Nekem egy ismerösömet frankfurtban nem engdeték magyarországra mert ök sem voltak össze házasodva (habár apának mindkét félnek volt gyámsága), és az anyának más neve volt, így addig míg apuka oda nem ment nem engedték öket felszállni a repülöre.

2012. dec. 14. 21:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Repülhet, nem lesz semmi gond, ne aggódd túl magad. Jó utat nekik :)
2012. dec. 15. 09:25
 3/3 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat , felhivtam a ryanirt es azt mondtak h repulhet a kisfiam, szuper xxxx
2012. dec. 20. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!