Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Alföldön kb. légvonalba hány...

Alföldön kb. légvonalba hány km-ig láthatunk el?

Figyelt kérdés
Látszódhat nagyon tiszta időbe a Bükk vagy a Mátra ?
2012. szept. 28. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Honnan? Jászberényből vagy Tiszafüredről biztosan, Szegedről aligha.
2012. szept. 28. 18:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Püspökladány
2012. szept. 28. 19:14
 3/7 rémuralom ***** válasza:
Az attól függ, mennyire jó a szemed.
2012. szept. 28. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez 80 km kb., nagyon tiszta időben látszódhat. A napokban figyeltem meg, hogy a Badacsonyt 55 km-es távolságból (Balatonkeneséről) még közepesen tiszta időben is látni, a Bükk meg ugye sokkal magasabb, mint a Badacsony, messzebbre látszik. Pestről a Naszály (40 km) nagyon tiszta időben tökéletes tisztasággal szokott látszani. Sőt a Börzsönyből a 100 km-re lévő Tátrát is lehet látni, de hát az ugye még sokkal magasabb, és a Börzsönyből is magasról nézel, miközben az Alföldön, a tengerszinthez közelebb biztosan kisebb a látótávolság.
2012. szept. 28. 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. szept. 28. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen látszódhat!

Ugye láttad, és nem vagy benne biztos?

Nos, simán látszódhat tiszta időben! Hasonló távolságból,a Duna-Tisza közéről és a 4-es főúttól délebbről már láttam én is! A Kékes-tetői adótorony vagy mi az, na az tökéletesen kivehető volt!

2012. szept. 28. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tudom biztosan, hogy az Eiffel-toronyból 70km-re lehet ellátni, és akkor gondolom az fordítva is igaz, hogy az 70km-ről is látszik, tiszta időben. Mivel ez a torony csak 320m magas, szemben a Mátrával és a Bükkel, amik az úgy 700-800m-rel emelkednek ki, így simán el tudom képzelni, hogy Püspökladányból látszik jó időben.
2012. szept. 30. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!