Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Jártál már Pándon?

Jártál már Pándon?

Figyelt kérdés
Átutazóban, itt laksz, vagy már voltál-e itt hosszabb időre? És mennyire tetszik a falu? (Csak kíváncsiságképp kérdem meg, hogy mennyire ismeritek.) :)
2012. aug. 5. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen! Nagyon szép emlékeim vannak gyerekkoromból, a rokonlátogatásokról! Szép falu.
2012. aug. 5. 14:34
 2/9 A kérdező kommentje:
És hány éve voltál itt utoljára, milyen emlékeid vannak? :) Most így elkezdtem keresgélni régi képeket, - amiket már a helyi ujságnak is beküldtem, berakták - de eddig nincs túl sok...
2012. aug. 5. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Kb. 25-30? :)

A templom a dombon, szánkózás karácsonykor, a szép táj, az izgalom, ahogy a kanyargós úton autózunk felfelé - Gomba, Bénye, Káva, Pánd...:)

Meg amikor felülhettem 10 évesen az unokatestvére mögé a motorra, a nagynénim finom sütijei...kicsit elmosódott emlékek, de az öröm érzése, hogy megyünk Pándra, az mindig előjön, ha leírva látom a nevét, vagy hallom. Sajnos a helytörténeti gyűjteményhez nem tudok hozzájárulni semmivel. :)

2012. aug. 5. 18:50
 4/9 A kérdező kommentje:

De jó neked, hogy olyan régen láthattad, hogy milyen Pánd! :)

(Ebből regény lesz...:D)

A templom még megvan, sőt, már saját honlapja is van:

[link]

[link]

Az út minősége is tök jó, alig van 1-2 gödör, és a forgalom is kicsi.

Suliba ide jártál? Most volt a 100 éves évforduló, a "regényem" végén belinkelem, és írok hozzá kommentárt!:)

2011 Áprilisában benne volt Pánd a Duna TV - Ízörzők című 1 óra hosszú műsorában.

Júniusban volt a 100 éves évforduló, Júliusban pedig a Meggyfesztivál. Egyszer gyere el, nem bánod meg! :)

Amúgy nem-igen bontanak le semmit itt a faluba, a régi TSZ épület is megvan, jelenleg is használják - igaz, más célokra.

A szánkózás még ok, gondolom a szánkópályán mentetek ti is (mi most így hívjuk, nem tudom régen mi volt a neve, a dombon van).

A hegyre 2002-ben felépítettek egy tornyot, TV, és telefontorony, az egész faluból látni!

Gondolom a műv. házba jártál már... még megvan, igaz a mozi már nem üzenel, de a felirat még ott van! :D

Amúgy Káva 2 hónapja volt benne az ízörzőkben, ha rákeresel, még biztos meg tudod nézni.

És van Pándnak egy "öregje", ő az:

[link]

És a suli: A honlap www.pandsuli.hu, és most egyből a főoldalon ott a videó a 100 évesről, amihez kisebb videókommentárokat fűznék (ha nem bánod):

00:39 - A háttérben ott van letakarva egy tábla, hogy 100 éves a suli... Na ezt még sikerült lefotóznom, de a beszéd előtt. Úgy, hogy korábban ott voltam, minthogy elkezdték volna a készülődést, és még nem volt letakarva a tábla, így kattintottam egyet... :D

2:05 A technika teremben volt iskolatörténeti kiállítás. Érdekes, hogy nem vagyok rajta, mert engem annyira érdekelnek ezek a régi dolgok, hogy a fél napot ott töltöttem, és nem vettek fel :D (Úttörőcuccok hmm... de jólenne nekem is :))

kb. 3:30-tól végig műsor volt, abból csak egyet emelek ki:

6:08 Én is köztük voltam, rumbáztunk. Próbáltam minél jobban kerülni a kamerát, 6:32-nél a táncpartnerem kitakar, szóval mázlim van! :D (Siettünk, mert a messzeségben már jött a rossz idő)

8:00 - A táblát az osztálytársam anyja tervezte :)

Remélem nem bántad, hogy ezt ide írtam, de valakivel meg kellett osszam... :)

(Valamit még akartam, de nem jut eszembe, na mindegy.)

2012. aug. 6. 01:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja megvan! Milyen sütit sütött a mamád? :)
2012. aug. 6. 01:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Ó, nagyon köszi a beszámolót, érdekes volt. :)

Akkor még tényleg romantikus kis falu volt, olyan igazi "klasszikus", amitől a városi gyereknek megdobban a szíve. Most nem tudom milyen lehet, egyszer pár éve autóval átsuhantunk, de azért felismertem a régi épületeket.

Csak rokonlátogatóba jártam, inkább az ünnepeken, ma már nem lakik ott senkim.. A sütikre nem emlékszem tételesen, de finomak voltak az biztos! :)

2012. aug. 6. 09:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Láttad ma az RTL Híradót? Uzsorást fogtak el Pándon. Ilyeneket mondanak be mindig Pándról ha valami van itt. Persze más csodára nem jönnek...
2012. aug. 13. 22:18
 8/9 anonim ***** válasza:

Ó, én nem nézek híradót. Sokkal békésebb így az életem. :)

Ha azt vesszük, világviszonylatban meg Magyarország van így, kicsike, és ha hír van róla, az leginkább elmarasztaló (kivéve most az olimpia, persze).

2012. aug. 13. 23:02
 9/9 anonim válasza:
Én itt lakom Pándon és imádok itt élni :D
2014. aug. 23. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!