Szállás foglalás lemondásával kapcsolatos kérdés? (folyt lenn)
Figyelt kérdés
Szoval az a helyzet h pár hónapja a barátaimmal összesen 10en lefoglaltunk egy apartmant. Már befizettünk fejenként 3 ezer Ft foglalót. Tegnap derült ki, hogy én nem tudok elmenni erre a 6 napos kis kiruccanásra. A többiek szerint igy is ki kellene fizetnem a szállást azt a tizen vhány ezer forintot. Na most gondolom megértitek hogy én ezt egyáltalán nem akarom. Van vmi megoldás erre a helyzetre? Vagy vmi jogszabály, hogy ilyen esetben mondjuk bukom a foglalót de nem kell mindent kifizetnem stb.2012. aug. 3. 16:52
1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy a Balatonnál foglaltuk.
2012. aug. 3. 16:53
2/5 intrepid válasza:
A többi kilencet megszívatod ha nem fizetsz, mert nekik kell összedobni a rád eső részt. Nem is tudom, miért utálok én közösködni...
3/5 A kérdező kommentje:
Pont az a lényeg h vmi megoldás találjunk erre, h beszélünk a szállásadóval h 10 helyett 9en megyünk, ne légy már idióta kérlek.
2012. aug. 3. 17:26
4/5 anonim válasza:
Hát akkor, ott a megoldás :) Beszéljétek meg a szállásadóval. Vessed neki fel, hogy te a foglalód bukod, de a többieken ne akarja bevasalni a pénzt.
Amúgy ezt nem tartom valószínűnek, mert az apartmanoknak ft/éj ára van, vagyis a szállásadót a legkevésbé sem érdekli, hogy mennyien vannak benne, ő napi xezer forintot akar látni belőle.
Esetetekben is hogyha 30.000 Ft / éj a szállás, az 6 éjszakára 180.000 Ft. Ha öten mentek öten álljátok, ha tízen, akkor meg tízen. Mindkét esetben ugyanannyi.
5/5 anonim válasza:
Függ attól is, hogy mennyivel előtte mondtad le?!
Mivel senkit sem érdekel, hogy ki és milyen okból mondja vissza a foglalást ezért anyagilag kell kikényszeríteni minden szélhámoskodóból a fizetési hajlandóságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!