Budapest fiataloknak, hova érdemes elmenni?
Barátnőm és én(mindketten lányok vagyunk, ő 17 én 18évesek) nyáron 1 hétre megyünk Csepelre egy ismerősünkhöz.Csepelen vagy a környéken nem sok utazással milyen programokat lehet csinálni..nem a lerészegedős helyekre lennék kíváncsi, hanem plázák,parkok, sétálóutcák, nézelődnivalók, helyes pasik, jó helyek.
Kérlek írjatok, ha Csepeliek vagytok hogy ti hova jártok szabadídőtökbe.
Nem vagyok csepeli, de van egy ötletem. (Illetve még egy: Csepel Plázát hagyjátok ki. Ergya. Alig járok arra, de akkor mindig proli kakasviadal van a bejáratnál...)
Hátha.
Csepelről a HÉV a Boráros térre visz kb. 15 perc alatt. Onnan kb. 10 perc séta a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Liliom utcában.
Színház, képzőművészet, tánc, zene/koncert, új cirkusz... Nézzétek meg, mi lesz akkor, amikor ott lesztek; és ha van kedvetek, próbáljatok ki valamit. Sokszor járok ott, klassz előadások vannak, alternatív-fiatalos-friss dolgok. És diákkedvezmény!
Abszolút nem lerészegedős hely, de sok fiatal jár oda, annyi idősek is, mint ti, idősebbek is picivel, sokféle korosztály. Kultúúúra. :)
Csepelen is van Pláza, nagyon frappánsan Csepel Pláza a neve, nem túl nagy, de van mozi is, itt van a linkje:
A szabadkikötő HÉV állomásnál (is) le lehet menni a Dunához, nekem bejön ez a hangulat, uszájok, teherhajók meg persze a Dunapart.
Csepel külső kertvárosi részén sok zöld, fás rész van, mintha már nem is Bp-en lenne az ember, jókat lehet sétálgatni, bicajozni.
Végülis Csepelről könnyen el lehet érni a Belvárost is, csak a HÉV-vel kell bemenni a végállomásra, a Boráros térre, onnan a 4-6-os villamossal elérhető a Nagykörúton sokminden. A Borárostól sétával le tudtok menni a Művészetek Palotájához, szerintem szép az előtte lévő parkos rész, a MÜPÁ-ban van egy kiülős kávézó, innen át lehet sétálni a Lágymányosi (Rákóczi) hídhoz.
Itt van a közelben a Kopaszi-gát (a 11. kerülethez tartozik, de közel van Csepelhez), azt nagyon ajánlom, egy gyönyörű parkos, piknikezős hely a Duna partján, sok kávézóval, étteremmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!