Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Megtudom vásárolni jegyemet a...

Megtudom vásárolni jegyemet a kalauztól a vonaton ha olyan korán utazok, h még nincs nyitva jegypénztár? Ezért számolhat fel esetleg különbözetet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 23:00
 1/9 anonim válasza:
Igen, de felárral. Én is vettem már így.
2012. jan. 11. 23:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs nyitva a jegypénztár, akkor felár nélkül tudod megvenni a jegyet tőle. Ha felárat akar számolni, ne hagyd, mert jogtalan, nyilván akkor zsebbe akarja.
2012. jan. 11. 23:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell fizetni pótdíjat, tekintve:

1./ A megállapított menetdíj vagy pótjegy díján felül 500 Ft pótdíjat (34.0.0.000) fizet a vonaton az, aki

a) menetjegy-kiegészítés, kocsiosztály-különbözet fizetésére vagy

regisztrációs jegy váltására köteles és a menetjegy-kiegészítést,

kocsiosztály-különbözetet nem fizette meg, illetve regisztrációs jegyet

nem váltott, kivéve, ha olyan helyen szállt fel, ahol a menetjegy

megváltására nem volt lehetőség,

2012. jan. 11. 23:22
 4/9 anonim ***** válasza:

3. voltam.

Kicsit konkrétabban,

Máv-start Zrt üzletszabályzat

6.2.7. Az elsı jegyvizsgálatkor a vonaton pótdíj megfizetése nélkülválthat menetjegyet:

a) az utas, ha a felszállási állomáson nincs menetjegykiadás, a menetjegykiadás szünetel, vagy a korlátozott menetjegy-kiadásra berendezett pénztár nem ad ki regisztrációs jegyet a részére,

2012. jan. 11. 23:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! a héten egy hajnali vonattal fogok utazni és sajnos a Máv-nak van egy fantaztikus információs vonala ahol míg kapcsol a gép egy élő, kommunikációra képes embert,addigra lemerül a kártyám mire végighallgatom a gépi mondókát(ami hozzáteszem nem sok esetben nyújt segítséget)!!!!!!! Így nem tudtam elég információt szerezni,h az adott állomáson hajnalban van-e nyitva tartó pénztár
2012. jan. 11. 23:34
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

Keress rá itt az állomásra, ki vannak írva a nyitva tartási idők is.

2012. jan. 12. 00:05
 7/9 anonim válasza:
Előtte nap is megveheted a jegyet. A kiadástól számított 3napon belül kell megkezdeni a utazást.
2012. jan. 12. 00:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Vagy kérheted azt, hogy az adott naptól legyen érvényes.
2012. jan. 12. 00:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Sajnos nem lesz időm előtte megvenni, ezért is voltam kiváncs.

Köszi a linket:) !!

2012. jan. 12. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!