érdemes beperelni?
Vettem egy utalványt egy internetes oldalon!Kifizettem és megbeszéltünk egy időpontot. Sajnos közbejött valami és felhívtam őket az utazás előtt 1 nappal hogy nem tudok elutazni!
Közölték velem, hogy nem érdekli őket és küldjek magam helyet mást!Sajnos ez sem volt megoldható az idő szükössége miatt!Mondtam nekik, hogy ha lehetséges akkor átteném egy másik időpontra, ezt sem engedték meg!
Érdemes ezt perre vinni? Ki a szállodáknak a felügyelő szerve?
Köszi a válaszokat!
" Érdemes ezt perre vinni? "
nem
jogi nyelven úgy hívják ezt a szitudat,hogy te vagy birtokon kívül,
a hotel megkapta a pénzét,te meg nem vetted igénybe azt amit kifizettél
-magyarul,futhatsz a pénzed után,de ez már rajtad kívül senkit nem érdekel
mit akarsz perelni?
te szegted meg a szerzödést. ha ott nincs benne hogy vissza fizetik a pénzedet ha nem mész el akkor ezt buktad.
erre egyébként kitaláltak már biztosítást. mi szinte minden utazás elött föleg nagyobb értékünél kötünk visszamondási bisztosítást, ha lebetegszünk vagy valami közbe jön akkor vissza kapjuk a pénzünket.
Na ez azért nem biztos hogy így van! Ha szállodát foglalsz, ott benne van a visszaigazolásban, hogy meddig lehet lemondani díjmentesen, utána 1(!) éjszakát számolnak fel (a többit meg lemondottnak tekintik).
Tehát kedves kérdező, az a kérdés, hogy amikor megkaptad az utalványt, illetve a honlapon milyen feltételek voltak. Azt kötelező nekik közzétenni (ha mást nem, általános szerződési feltételeket (ÁSZF)), ez ugyanolyan szerződés, mint bármelyik papír alapú.
Meg kell nézned, hogy abban mi van, és ha találsz valami erre utalót, annak fényében lehet a jogi lépéseket megfontolni.
"Ha szállodát foglalsz, ott benne van a visszaigazolásban, hogy meddig lehet lemondani díjmentesen, utána 1(!) éjszakát számolnak fel (a többit meg lemondottnak tekintik)."
Ez a booking.com-ra valóban igaz, de nem általánosan érvényes. Nagyon sok szállásközvetítő dolgozik úgy is, hogy legkésőbb egy hónappal előtte lehet lemondani, utána már egy fillért nem adnak vissza. A szerződési feltételeket kell megnézni, az oldalukon rajta kell, hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!