Hosszabb időt töltöttem Pesten és most már a nagyobb vidéki városok mint Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc is kicsinek tűnik. Nehéz visszarázódnom, érezte így más is?
Hogy Pest negyede akkora lenne mint Székesfehérvár? Hmmm. Területileg majdnem igaz, de ugye Budapesten gyakorlatilag minden be van építve, míg a Székesfehérváron valószínűleg nem. A lakosságot nézve sem igaz, hiszen ott 100000 ember él. Más nagyságrend.
Nekem is kicsik a vidéki városok. Ez természetes, szinte mindenkinek ott, jó, amihez szokott. Bár egy nagyvárost megismerni és megszeretni lehet. Pestet nem ismerik még azok sem, akik itt születtek. Hála Istennek én kivétel vagyok, mert erős a pestmániám. Elég jól ismerem a várost.
Mondhatjuk úgy is, hogy én is hosszabb ideje élek Budapesten (1999 óta, 4 éves korom óta). :D
Nekem hihetetlenül kicsik a magyarországi "nagyvárosok" Budapesthez képest, én nem tudnám megszokni (vagy nagyon sok időbe tellene) azt, hogy közel sem olyan zsúfolt, mozgalmas, élettel teliek ezek a városok (Szeged, Debrecen, stb.), mint a főváros.
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!