Mivel a legolcsóbb felmenni Pestre?
tervezem,hogy megyek Madridba mert már unom az itthoni csóróságot,meg xar hangulatot.megismerkedtem egy magyar sráccal aki kinn él Madridban,és azt beszéltük meg,ha kimegyek segít szállást meg munkát segíteni,én meg úgy vagyok vele,hogy egy próbát megér,nekem nincs mit veszítenem,nincs gyerek barátnő stb. de először fel kéne mennem Pestre a Ferihegyre,de nem tudom hogy juthatnék oda a legolcsóbban,Zalából indulnék.Családomnak nem szólok,mert akkor biztos nem mehetnék,meg nem is érdekel igazából a véleményük.
21/F
Ne haragudj meg, de ki kell, hogy ábrándítsalak. Éltem kint Spanyolországban egy hosszabb időt. Minden eddiginél nagyobb a munkanélküliség, nagyon nehéz munkát találni, még ismerősön keresztül is. Persze, ha bevállalod, hogy van annyi pénzed, hogy kimenj azzal a rizikóval, hogy azt felélve, haza kell majd jönnöd, mert nem találsz munkát, akkor semmi gond. Csak ne gondold, hogy máshol annyira könnyű! Mert nagyon nem az!
A másik! Gondolom nagyon jól beszélsz spanyolul, mert ők nem nagyon beszélnek más nyelveken, pláne, ha munkát szeretnél, semmi esélyed a nyelvtudás nélkül.
Ezek mellett azt gondolom, - bocsi, nem bántásként írom - ha azt nem tudod megszervezni egyedül, hogy mi a legolcsóbb módja annak, hogy ide utazz pestre, akkor kint el fogsz veszni.
Habár, a világ legsegítőkészebb, legbefogadóbb és legbarátságosabb népe a spanyol, ne számíts kánaánra. Nagyon nagy válság van náluk is.
Már bocsi, de egyetértek az előttem szólóval. Én 3 évet éltem Spanyolországban, és mindenben igaza van, amit leírt.
Annyival kiegészíteném, hogy a meleg bárban is kell a nyelvtudás, nem vesznek fel anélkül, habár, azt nem írtad, beszélsz-e spanyolul. Sehova, még egyszer mondom, sehova nem vesznek fel anélkül.
Ebből a szempontból jobban jársz, ha Angliába mész, ott hamarabb találsz munkát, annyi, hogy ott drágább a megélhetés, mint a spanyoloknál.
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, a stílusodon változtass, mert nem sok munkahelyre kellesz egy ilyen modorral.
Az élet meg mindenhol nehéz, és ne gondold, hogy neked és a családodnak a legnehezebb.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy mindig mindenki sír, hogy nincs pénz, karácsonykor meg nem lehet megmozdulni a boltokban. De kint sem vár rád jobb élet, sőt. Ott mindig külföldi maradsz, ami nem egy könnyű helyzet. Nagyon sok idő kell ahhoz, hogy elfogadtasd magad, s hogy megérje kint lenned.
Az látszik, hogy nem éltél még sehol külföldön, mert te is tele vagy a tévképzetekkel, hogy a külföld mennyire jó.
Ennek ellenére sok sikert hozzá és kitartást!
Nem tetszik nekem ez a baráti jó indulat. Lehet egyik reggel arra ébredsz hogy barátod itthon, te meg fillér nélkül egy szál gatyába kint, nyelvtudás nélkül.
A családnak meg illik szólni, más nem egy levelet hagysz. Pestre busszal jutsz el legolcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!