Az alábbi városok közül melyik a legjobb?
Választanom kell, hogy hova megyek egyetemre:
Pécs
Szeged
Eger
Nyíregyháza
Ezek közül melyik a legjobb?
Szempontok:
egyetemek színvonala (ez a legfontosabb)
diákmunka lehetőségek (ha lehet, ne gyárban kelljen robotolni)
bulizási lehetőségek (azért nem akarok besavanyodni, főként alter)
egyéb kultúrális programok (színház, mozi, üzletek, spotolási lehtőségek)
Szempontok:
egyetemek színvonala: Ezekből csak Pécsen és Szegeden van egyetem, a másik 2 helyen főiskola van csak.
diákmunka lehetőségek: vegyes mindenhol
bulizási lehetőségek: mindegyikben, ahol vannak diákok ott mindig van ilyesmi.
egyéb kultúrális programok: mivel városkról beszélünk így szintén van. színház, mozi, koncertek... mindegyikben!!!!
Én inkább az alapján választanék, hogy milyen szakon akarok tanulni, és az hol jobb, erősebb! de te tudod!
Köszi, nagyjából ugynaolynnak tűnneka szakok. Pécsett és Szegeden sokak jártak, de a másik kettőről nem tudok semmit.
Akkor pontosítva:
Hol mennyire van fejetlenség a HÖKben vagy a tanulmányin?
Milyen helyekre lehet eljárni? kocsmák, helyek stb.
Van-e helyi koripálya, uszoda, jó boltok, pláza, stb.
Hát akkor az összes szempontodat nézve akkor Pécs
mert pécsett sok a kulturális esemény stb és ott plázaválszték jobb mint Szegeden
Szegeden jó boltok csak a Kárász utcában vannak, a Napfény Parkban meg a Szeged plázában
de Pécsett több bevásárló és sétálóutca van, éttermek utcája, több bevásárlóközpont stb
és az egyetem is nagyon jó ott
diákmunka lehetőség az mindenütt egyformán jó
Szeged: este ingyen úszhatsz ha van diákigazolványod. Koripálya van, és egyéb sportolási lehetőség is pl.: kajak-kenu.
Hök szakonként változó.
Szegeden nekem nem volt szimpatikus a TO, a város sem túlzottan...bár ott is vannak pozitívumok persze, és azért elismert egyetem...
A pécsi egyetem is elismert, kultúrális főváros is volt, de én már elég sok rossz véleményt is hallottam.
Nyíregyháza, Eger: fűsulik sem igazán elismertek és a városok is kisebbek...gondolom az egri várat már láttad és állatkertben is voltál már:-)
Szóval szerintem is Pécs, vagy még esetleg Szeged.
Amúgy a TO nem mindenütt rossz-most a Pannon Egyetemen vagyok, GTK és olyan kedves mindenki, hogy teljesen meg vagyok lepődve:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!