Félek. Volt már itt valaki?
A Pál-völgyi-Mátyás-hegyi-labirintusrendszerben?
Az osztállyal (5.-esek vagyunk) vasárnap megyünk a "csúszós-mászós" túrára.
Félek :S.....tudom, hogy nincs mitől, mert még nem haltak bele, de annyi kérdés kavarog bennem:
-Mi van, ha beszorulok?
-Mi van, ha lehagynak a többiek?
-Nem értem, hogy egy megadott SZŰK átjárón, hogy fér be mondjuk egy 100 és egy 40 kilós ember ugyanúgy?
Én 80 kilós vagyok.
-nem szorultam be a szűk járaton,sőt még nekem sem volt olyan szűk
- nem fognak lehagyni a többiek,mert a vezető időnként megáll,hogy bevárja az utolsó embert is.De ha ettől félsz akkor állj a sor közepébe,és ellőtted és utánad is lesznek emberek.
-Nem kell parázni,és amúgy is tök szép kis túra lesz..Én nagyon élveztem..
Egyszer csúsztam-másztam már én is! Attól féltem, mi lesz, ha meredek lesz, a szűk járatoktól nem tartottam.
Hát semmi baj nem volt, annyira élveztem!
Ötödikes gyerek nem fog beszorulni, az tuti! Minél vékonyabb vagy, annál ügyesebb a barlangban! Gondolhatod, hogy egy 100 kilós ember mekkora! Ha az még átmegy, akkor ha annál kisebb vagy, te is simán átjutsz! :-))
Izgi lesz, hidd el!
Arra figyelj, és a társaid is, hogy mindig oda lépj, ahova a túravezető mondja. Mert vannak nehezebben átjárható szakaszok, ahol a vezetők már tudják hogyan lehet a legkönnyebben fel/le menni.
Nem lesz gond, sokan végigjárták már!
Itt egy élménybeszámoló, ha van kedved olvasd el, Mátyás-hegyi barlangról:
"- Mi van, ha beszorulok? "
A vezető erre külön kézést kapott, pontosan tudja, hogy melyik végtagot hogyan mozgasd ez esetben, ha netalán valaki esik, akkor is simán sínbe tesz ameddig odaárnek a barlangi mentők..
"-Mi van, ha lehagynak a többiek? "
Mindig van sereghajtó is, akinek az a dolga, hogy senki ne vesszen el
"-Nem értem, hogy egy megadott SZŰK átjárón, hogy fér be mondjuk egy 100 és egy 40 kilós ember ugyanúgy?"
Nem barlangot feltárni mentek, ez egy bejáratott útvonal. Kb. annyira biztonságosra lett kialakítva mint egy játszótér mászókái. A szakavatott barlangászok már rég felszelték a biztonságos láncokat, kivájták a lépcsőfokokat, kitágították a járatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!