A Balatont vonatoznám körbe. Honnan érdemes indulni?
Én Budapestről szoktam indulni, elmegyek Balatonszentgyörgyig vagy Keszthelyig, attól függően, hogy abban az órában épp melyik irányba közlekedik. Mindkét járathoz van csatlakozó vonat, amivel eljutok Tapolcáig. Onnan vissza az északi parton Budapestre,
Sajnos Tapolca és Balatonfüred között ilyenkor ritkán, 2 óránként jár a vonat, így ezt is bele szoktam kalkulálni a közlekedésbe.
Ha Füredről indulsz menj Tapolca felé, majd Keszthely/Balatonszentgyörgy,végig a déli parton Siófokig, onnan busszal át Balatonakarattyára, majd vonattal tovább Balatonfüredre,
Balatonfüred - Székesfehérvár
Székesfehérvár - Keszthely
Keszthely - Tapolca
Tapolca - Balatonfüred
Vagy visszafelé ugyanezekkel a szakaszokkal.
Lehet nézni esetleg Szabadbattyánban is átszállást, de ott nem áll meg minden vonat.
Keszthelytől akár Budapestig is van közvetlen gyorsvonat kétóránként, a közbeeső órában pedig Balatonszentgyörgyi átszállással. Bármelyikről le lehet szállni Siófokon, vagy a déli part nagyobb településein.
Ha Keszthelyről Balatonaligára szerenél utazni (hogy bezáródjon a kör), akkor Siófokon lehet átszállni, mert a gyorsvonat nem áll meg Balatonaligán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!