Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » A Balatont vonatoznám körbe....

A Balatont vonatoznám körbe. Honnan érdemes indulni?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok érdekelnének, bármilyen tanács, infó jól jöhet. Északi-partról indulnék legszívesebben, pl. Fűzfő-Füred közt vhol.

okt. 28. 15:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én Budapestről szoktam indulni, elmegyek Balatonszentgyörgyig vagy Keszthelyig, attól függően, hogy abban az órában épp melyik irányba közlekedik. Mindkét járathoz van csatlakozó vonat, amivel eljutok Tapolcáig. Onnan vissza az északi parton Budapestre,

Sajnos Tapolca és Balatonfüred között ilyenkor ritkán, 2 óránként jár a vonat, így ezt is bele szoktam kalkulálni a közlekedésbe.

Ha Füredről indulsz menj Tapolca felé, majd Keszthely/Balatonszentgyörgy,végig a déli parton Siófokig, onnan busszal át Balatonakarattyára, majd vonattal tovább Balatonfüredre,

okt. 28. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Balatonfüred - Székesfehérvár

Székesfehérvár - Keszthely

Keszthely - Tapolca

Tapolca - Balatonfüred

Vagy visszafelé ugyanezekkel a szakaszokkal.

Lehet nézni esetleg Szabadbattyánban is átszállást, de ott nem áll meg minden vonat.

[link]

okt. 28. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ hol laksz.
okt. 28. 19:00
 4/11 Kíváncsi Kalandozó ***** válasza:
100%
A Balaton délkeleti csücskénél, azaz Balatonaliga és Balatonakarattya között meggondolandó, hogy gyalog átsétálsz. A két állomás 4 km-re van egymástól, ami kellemes séta a magaspart tetején. Ezzel ki lehet váltani a Szabadbattyánig történő vonatozást (23 ill 25 km a 29-es illetve a 30-as vasútvonalakon), ami már nem a Balaton-part.
okt. 28. 20:20
 5/11 A kérdező kommentje:
4-es: jó ötlet, köszi. Pl. Füredről indulva Keszthely felé hogyan tudom megoldani a legkevesebb átszállással?
okt. 29. 08:55
 6/11 Kíváncsi Kalandozó ***** válasza:
A Füred - Keszthely viszonylat Tapolcai átszállással oldható meg. 1 átszállás kell, közvetlen vonat viszont nincs köztük.
okt. 29. 09:07
 7/11 A kérdező kommentje:
És Keszthelytől meddig tudok utazni egyfolytában? Akár Siófokig is?
okt. 29. 10:53
 8/11 Kíváncsi Kalandozó ***** válasza:

Keszthelytől akár Budapestig is van közvetlen gyorsvonat kétóránként, a közbeeső órában pedig Balatonszentgyörgyi átszállással. Bármelyikről le lehet szállni Siófokon, vagy a déli part nagyobb településein.

Ha Keszthelyről Balatonaligára szerenél utazni (hogy bezáródjon a kör), akkor Siófokon lehet átszállni, mert a gyorsvonat nem áll meg Balatonaligán.

okt. 29. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Sokkal egyszerűbb lenne ha megmondaád hogy pontosan hol szeretnél fel- illetve leszállni.
okt. 29. 12:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Írtam a posztban, h pl. Fűzfő-Füred közt akárhol jó lenne nekem. Legyen Füred.
okt. 29. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!