Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Taxival szeretnék utazni,...

Tamajna kérdése:

Taxival szeretnék utazni, hogyan olcsóbb?

Figyelt kérdés
Melyik a bravúrosabb - ha telefonon rendelek taxit, az utcán intek le, vagy taxiállomáson szállok be? Melyiknek van külön díja?

aug. 24. 07:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen applikáción vagy telefonon rendeld. Olcsóbb és úgy biztosan engedéllyel rendelkező taxist kapsz.
aug. 24. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Az utcán leintéssel én tuti nem vacakolnék, egyrészt lehet pont nem jár arra szabad taxi, ha meg mégis, akkor ki tudja, hogy hol tud úgy megállni, hogy beszállhassak stb.

A másik kettőnél én úgy szoktam dönteni, hogy ha olyan a helyről mennék, amiről tudom, hogy állni szoktak ott taxik, akkor azzal megyek. Ha nem forgalmas hely, tehát nem pihennek ott taxik, vagy pont nincs ott egy sem, hiába van droszt, akkor hívok telefonon, ez szimpla ésszerűsség.

Ugyan szokott lenni a taxiknak egy alapdíja, de viszonylag elhanyagolható a különbség az út árához viszonyítva tapasztalatom szerint, tehát én azzal nem szoktam foglalkozni.

aug. 24. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Budapesten hatósági áras a taxi, tehát ott elvileg nem lehetne különbség.

A gyakorlatban érdemes inkább hívni és nem az állomáson kempelő hiénákhoz beszállni.

aug. 24. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra figyelj hogy ne olyanba szállj aminek a tetején csak annyi van hogy "TAXI". Na az a hiéna. Keress olyat amin rajta van a cég neve is (Főtaxi, City Taxi, Bolt, Uber, etc.) és akkor tök mindegy hogy hogyan hívod, meg melyikbe szállsz, ugyanannyiba fog kerülni (1100 forintról indul az óra, a km díj pedig egységes).
aug. 24. 11:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat - de van olyan költség is, hogy kiállási díj - azt melyik variációnál számolják fel? Gondolom, ha címre kérem...
aug. 25. 07:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Budapesten belül kiállási díj.
aug. 25. 08:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindegyik drága, de a rendelés biztosabb. Leinteni nagyobb eséllyel fogsz egy csaló hiénát, aki átver.
aug. 25. 18:22
 8/8 anonim ***** válasza:
aug. 26. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!