Tab milyen város?
Elérhetőek. Tabon a következő látnivalók vannak: .
de azért menjetek nyugodtan, engem biztosan érdekelne látnivalók nélkül is.
Kedves kérdező!
Én tabi vagyok. Nem kimondottan sok turista látványosság akad e környéken/"városban", de én eddig mindenkinek azt mondtam, hogy megéri egyszer-egyszer idelátogatni.
Gyönyörű dombság veszi körül a települést színes növény- és állatvilággal. Ahol nem folyik mezőgazdaság, ott érintetlen a táj. Vannak túraútvonalak is, melyek nem túl ismertek, így nyugodtan lehet felfedezni és értékelni a természet apró kincseit (kiemelném a dél-dunántúli piros túrát is, ami áthalad a városunkon is). Rendszeresen járok ki a tabi pincesorhoz a közeli "hegyre" és onnan gyönyörködni a tájban. Efelé fényes nappal is látni őzeket, fácánokat, egerészölyvöket, gerléket, néha rókát vagy sakált, esetleg szarvast.
Érdemes szerintem vonattal lejönni -a borzalmas pályaállapotok és komfort ellenére is, mert aki nyitott szemmel figyeli a tájat, rengeteg állatot láthat az út közben. Általában kedvesek a kalauzok is, ami feldobja az élményt. Néhány állomás vagy megálló a Monarchia idejébe repít vissza, vasútkedvelők számára az egész vonal egy kuriózum, igazi békebeli vicinális, tele muzeális kis kincsekkel. Gyönyörű tájon.halad végig ráadásul, mely érintetlen. Hol lápvidék figyel be mohás holt fákkal vagy vízbe mártózó falevelekkel, hol a gulya halad a bábonyi réten, picit arrébb meg már az őzek hederésznek a fűben. Hol erdő, hol mező van, hol szinte le lehet szállni a "Piroskáról" a sebesség miatt.
Néhány múzeum és állandó kiállítás is van, mint a Nagy Ferenc Galéria vagy a Néprajzi Múzeum. Érdemes meglátogatni templomainkat is. A helyi katolikus templom számomra is elképesztő, tele van gyönyörű freskóval, de a szent korona másolata is helyett kapott.
Illetve szeptember elején szokták tartani a szüreti fesztivált, ami szerintem.igen tetszetős. Felvonulás is van traktorokkal és lovasszekerekkel, néptáncosokkal, gólyalábasokkal, pogácsával és borral, zenével és mutatványozással.
Remélem kedvet tudtam varázsolni, hogy egyszer meglátogasd kis városunkat vagy környékünket. Nem egy turista paradicsom, de feltöltődni nagyon.is lehet. A lakók is kedvesek, örülnek, ha betéved egy egy nézelődő.
Kedves 4. válaszoló!
Úgy örülök, hogy írtál ide:-) Engem az érdekelne, hogy milyen a mindennapi élet Tabon? Gondolkodunk, hogy ott veszünk házat, így tényleg mindenre kíváncsi vagyok pl iskola, óvoda, munkalehetőség, a város felszereltsége stb. Előre is Köszönöm a válaszod:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!