Hát igen, az igaz rá, hogy nyáron pusztulat meleg szokott lenni a város, és megáll a levegő. Viszont télen meg folyamatosan fúj a szél, eléggé fagyos ugyanúgy, mint az ország többi része.
2023. júl. 7. 15:53
12/25 anonim válasza:
11-es voltam. Nem írtam bele az előző válaszomba, hogy nem, nem mediterrán város Pécs. Csupán 1-2 fokkal melegebbek a nyarak, mint az ország többi területén.
2023. júl. 7. 15:54
13/25 anonim válasza:
Eger is pusztulat nyáron, pedig az észak mo.
2023. júl. 7. 16:47
14/25 anonim válasza:
Engem csak az érdekelne, ha Pécs mediterrán, akkor mi pl. Barcelona vagy Palermo? Trópus?
2023. júl. 7. 23:25
15/25 Kései Sirató válasza:
Magyarországon kontinentális éghajlat van, nem mediterrán. Ha az lenne, akkor pálmafák lennének az útszélén és kaktuszok.
2023. júl. 10. 08:46
16/25 anonim válasza:
#15 Magyarországon nedves kontinentális éghajlat van, DE valójában három nagy éghajlati hatás éri hazánkat: a kontinentális, az óceáni (lsd. Alpokalja csapadékos) és a mediterrán. És pálmafák meg kaktuszok ugyan nincsenek, de több mediterrán növény- és állatfaj megjelent már Pécs térségében, legjellegzetesebb példa a kabóca.
#18 Ez egyébként egy részben felületes, részben kevésbé lényeges dolgokra koncentráló, nem túl jó tétel. De még ebben is benne van: "Északnyugati részén a nedves-kontinentális, délkeleti részén a száraz-kontinentális éghajlat jellemző. Éghajlatunkat befolyásolja a nyugatias szelek révén érvényesülő óceáni hatás és a délről érkező mediterrán hatás." Tehát igenis van mediterrán hatás, ami Pécs környékén érvényesül is. Az más kérdés, hogy ettől tekinthető-e "mediterrán városnak" (bármit is jelentsen ez pontosan), de az tény, hogy az elképzelés nem teljesen légből kapott.
Üdv, egy földrajztanár, aki a #16 választ is írta.
2023. júl. 10. 10:59
20/25 Kései Sirató válasza:
A hatás nem jelenti azt, hogy az.
A szövegértéssel van még némi gondod. Hogy valóban földrajz tanár vagy-e, abban nem vagyok biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!