Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Keszthely rossz választás...

Keszthely rossz választás első balatoni nyaralásnak?

Figyelt kérdés
Én már voltam a Balatonon( Balatonlelle és környéke, Siófok, Balatonfüred, Balatonszemes) azonban most a családdal megyek akik még soha nem jártak ott pedig már elmúltak jócskán 50 évesek. Illetve két 8 éves gyerek is lesz velünk. Elég későn derült ki, múlthéten volt már látható, hogy sikerül mindenkinek kivenni a szabit és mehetünk. Azonban szállás szinte semmi jó helyen nem volt már szabad. Keszthelyen találtunk, ezért így adott volt. Kicsit félek,hogy nem a legjobb rész és túl távol van tőle Tihany vagy Füred és környéke. Mit gondoltok akik ismerik jobban a Balaton környékét, mennyire lett rossz választás?

2023. máj. 24. 07:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz,vannak a városban is látnivalók,meg nincs messze a Kis-Balaton,a Tapolcai tavasbarlang,Szigligeti vár,Badacsony.
2023. máj. 24. 07:58
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

Én csak azt kérdezem, miért került a nem jó balatoni hely kategóriába Keszthely, a Balaton fővárosa?

Mondom úgy, hogy Keszthely valóban nem egy nagy durranás, de mit a Füred, ami Keszthelynek nincs meg? Van Balaton, van lángos, vannak túraútvonalak, van sétahajózás, van múzeum, minden van amit egy átlagos balatonhoz látogató túrista megtalál füreden vagy bármelyik Balaton parti településen.

Szerintem aki először jön a balatonhoz megtapasztalhatja az unalmas balatoni látnivalót itt Keszthelyen is.

2023. máj. 24. 07:58
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
*mit ad Füred
2023. máj. 24. 07:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Keszthely remek város, jó választás.
2023. máj. 24. 08:32
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem csak a partozás a cél, Keszthely többet ad mint bármelyik "balatonnal" kezdődő város: ott van a Festetics Kastély, pont akkora és olyan amivel két 8 évest be lehet vezetni a kastélyok világába, ráadásul nem csak a kastélymúzeum van, hanem pl. vasúti modellek és egy eredeti Ford T-modell (gyerekeket könnyű volt lenyűgözni) és pálmaház is, amit szintén nagyon élveztek. A Balaton Múzeum és a Georgikon Kiállítás szintén nagy elémények. Előbbi interaktív és nagyon gyerekbarát, utóbbinál még felnőttként is tátott szájjal néztem a kocsikat, mezőgazdasági eszközöket. Gyerekeknek csomó dolog van, volt kocsi amibe bele lehetett ülni meg vannak szénabálák amik fölött vannak kötelek és lehet mászókázni meg átlengeni a bálákon. Az én kölykeimet (unokatesóim ;) ) úgy kellett kirobbantani a strandra. Szokott lenni táncház is legalábbis néptáncbemutató, nem hosszú és látványos.

Amikor a strandot megunták, akkor átmentünk Tapolcára: a tavasbarlangot szintén nagyon élvezték kicsik és nagyok is + a barlangvezető hölgy nagyon figyelt hogy minden korosztály számára jó legyen.

2023. máj. 24. 09:50
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem, Keszthely az egyik legjobb választás. A Balaton Múzeumot tényleg ajánlom, nagyon jó tárlat van a Balaton történetéből, szerintem a 8 éveseknek is tetszeni fog. Illetve ahogy írták, a Festetics-kastély is jó program, ha pedig kirándulni szeretnétek és panorámát, akkor ott van közel a szigligeti vár. Útközben meg az Afrika Múzeumot is meg lehet nézni, szerintem szintén tetszhet a gyerekeknek.
2023. máj. 24. 10:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, mi lesz a fő időtöltés. Városnézésre, környékre nagyon jó, mint fentebb írták. Fürdőzésre kevéssé, mert bealgásodott a hiénagazdálkodás miatt, Füred például sokkal jobb strandot ad.
2023. máj. 24. 17:22
 8/11 anonim ***** válasza:

Ötös voltam.

Mi olyat írtam ami nem tetszett a kedves publikumnak? Magyarázzátok már el légyszi!

2023. máj. 24. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:
90%
Semmit, csak ezen az oldalon lepontozás van bármit írsz. Én már rég nem nézem melyik válasz hány százalékon van, nem a valóság. Engedjétek el mi hány százalékon van
2023. máj. 24. 18:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Keszthely nagyon jó választás, én ott voltam elsőként a Balatonon 6 évesen. A családom is akkor járt először a Balatonon mert akkor engedhettük meg és mindenki nagyon élvezte. Aki strandolni vágyik, aki kirándulni vágyik, illetve aki kulturális élményekre vágyik mind megtalálja ott a magának valót. Javaslom, hogy hajózzatok át Tihanyra is. Ha bírják a túrázást akkor a Badacsony is remek célpont lehet.

Azóta 22 vagyok és már barátnővel megyek külön Siófokra. Siófokot nem ajánlom viszont mert nagyon hangos.

2023. máj. 25. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!