Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hol kell meghívó levelet...

Hol kell meghívó levelet igényelni az enterhungary.gov.hu-n?

Figyelt kérdés

Hello! Akárhogyan is kerestem a kérelmek között nem találtam meg, és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság welboldalán ki van írva, hogy ott is elő lehet terjeszteni ( [link]

Mi szeretnénk elszállásolni ismerősömet és családját, akik Mexikóból érkeznek, és Görögországi nyaralásukból hazafele meglátogatnának minket. A családja hazamegy, ismerősöm pedig még maradna 2 hetet. Mivel Mexikóból jönnek, így nem kell nekik vízum, hanem a szállás miatt van szükség meghívólevélre, ha jól értelmezem. Ehhez akkor mindenképpen szükség van hatóságilag záradékolt meghívólevélre?

Minden hozzászólást, bármi kommentet nagyon szépen köszönök előre is!

2023. márc. 10. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem vízumköteles országból jön, akkor miért gondolod, hogy szükség van rá?
2023. márc. 13. 23:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ránéztél!

Arra gondolok, hogy le tudják igazolni, hogy van szállásuk itt, ahova mennek. Amikor reptéren ellenőrzik őket, hogy van e visszaútra repülő jegy, szállásfoglalás, ne hogy, itt ne engedély őket be.

Magyar Mexikóivárosi Konzulátuson megkérdezte anno, és küldtek neki egy sablon e-mailt ezzel a meghívólevéllel, viszont az inkább arra hajazott, mintha több mint 90 napot maradna, és nem lett egyértelmű, hogy kell e a meghívólevél vagy nem.

Viszont Update bárkinek akinek hátha jól jön ez: Megírtam, beszereztem minden papírost, befáradtam a regionális Idegenrendészeti hogy zároltassam azt, és kiderült, hogy már nem lehet meghívólevet készíttetni, valószínűleg a meghívó szekció az idegenrendészet oldalán még frissítés alatt van. De ez megmagyarázza hogy miért nem találtam semmi ráutaló részt azenterhungary.gov.hu-n. A külképviseletet kell felkeresni, és ők meg tudják mondani. És jelenleg épp keresem őket fel. Ha ez segít bárkinek

2023. márc. 14. 01:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Mikor mi mentünk Mexikóba (meg bárhova máshova), akkor csak a repülőn töltettek ki velünk egy kis papírt, ahol az utazás részleteit kellett beírni, többek között a szállást is.

Megírnád majd, hogy mire jutottál a konzulátuson?

2023. márc. 14. 06:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi! Arra lennék kíváncsi, hogy olyankor mi van, ha repülőn töltetik ki veled, és esetleg ismerősnél leszel

Írtam nekik egy emailt, és fel is hívtam őket, elmondta, hogy még utánanéznek, de mivel 90 napnál kevesebb időt vannak itt, így nem kell semmit amit én mint elszállásolónak kellene, de írjak egy meghívólevélfélét, nevet, lakcímet, személyig. számot feltüntetve rajta, és személyig. fénymásolattal nekik. De ha írnak, akkor mindenképp leírom majd még ide.

De most ahogy beszélgettem még pár emberrel, azt mondták, hogy még Január előtt, még amikor lehetett Meghívólevelet záradékosítani, akkor sem kellett hozzá, amíg 90 nap alatt volt. Úgy hogy ők is voltak külföldön vízum mentességgel, és hozzájuk is jöttek így Magyarországra, és elvileg még csak nem hivatalos meghívólevelük se volt (Azt nem tudom, hogy esetleg velük kitöltettek e ilyen papírt amit mondtál a repülőgépen) de így is beengedték őket nélküle. Viszont ő is azt javasolta biztos ami biztos kellene írni nekik egyet, már csak azért, mert hogy görögországi szálláshelyet fel tudják mutatni, és akkor ott valami magyarországi is.

De majd még jelentkezem, hogy mennek a dolgot

2023. márc. 15. 04:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Meghívólevél ténylegesen csak a vízumhoz kellett ezelőtt, vagy látogatás célú tartózkodási engedélyhez, ami 90 napot meghaladó tartózkodásra jogosít, ezért nem értettem a mexikóiak esetében.

A biztonság kedvéért írhatsz egy nyilatkozatot, hogy befogadod őket magyarországi tartózkodásuk alatt, lehet angol-magyar is.

A repülőn (és utána a reptéri kilépésnél) egyébként nem vették ezt olyan komolyan, tőlünk nem kértek semmit, hogy igazoljuk is, amit beírtunk, de mivel ha kiderül, hogy nem valós adatokkal töltjük ki, abból nagy gáz lehet, így gondolom mindenki igyekszik jól írni (aki nem rosszban sántikál 😀). De lehet, hogy azért nem kérték, mert kereskedelmi szálláshelyet írtunk be, nem rokont, és azt könnyebb ellenőrizni...

2023. márc. 15. 07:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyébként volt érdekesebb, hogy az USA-n keresztül repültünk, ahova akkor is kell vízum, azaz magyaroknak az ESTA, ha csak átszállsz.

Egy rokon lakott ott, aki tartott egy pár órás idegenvezetést New Yorkban, míg a cancúni gépet vártuk éjszaka, viszont szállásunk nem volt ott, ezért tudom, hogy sokat agyaltunk, hogy mit írjunk be, és a stewardess segítségét kértük. Szóval ha van egy befogadó nyilatkozat, akkor baj nem lehet :)

2023. márc. 15. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!