Hova jártok nyaralni?
Ötleteket gyűjtök. :)
Nem wellnesshotel extrapucc érdekel, hanem inkább településileg értem a kérdést, hova érdemes itthon elmenni?
Balatonhoz járunk minden évben nyaralni (egy picike panzió Siófok külterületén), pihenős-kirándulós-pancsolós nyaralás szokott lenni.
Párom idén bedobta, hogy mi lenne, ha nem (oda) mennénk, mert a Balaton is elég pocsolya lett, ami bejárható a környéken, azt bejártuk az évek alatt, meg a szállással is voltak utoljára gondok.
Szóval picit elszakadnánk a Balcsitól, de egyikőnk se nagy utazós, nem tudom, hova érdemes menni. :) Település, de akár konkrét szállástipp is érdekel, inkább panzió/apartman jelleggel, mint hotel.
Kocsink nincs, ez nehezítő tényező.
Járda-szigetek Karancslapújtő alsó.
Kb ezt engedhetem meg magamnak.
Nyáron meló után kihúzom a kis felfújható medencémet,pattintok pár sört és élvezem az életet.
Érdemes lenne tudnunk, honnan mentek, mivel autó híján, pusztán tömegközlekedést használva nem egészen ugyanolyanok a lehetőségeitek Pest belvárosából, mint egy határmenti kisvárosból.
Mindenesetre néhány tipp:
- Őrség (Szentgotthárd környéke)
- Cserehát
- Nyíregyháza
- Délegyháza környéki bányatavak
- Szeged
- Tisza-tó
- Bükk (pl. Szilvásvárad környéke)
Hát, azért a Balaton-felvidék keleti vége nem pont ugyanaz a “putri” kategória, mint sok part menti település, elég komoly a különbség. Szóval Balatonfüredtől keletre-északkeletre érdemes nézelődni.
Ezen kívül kedvenceim még az Őrsèg, Zemplén, a Körös-vidék, a Zselic, az Aggteleki-karszt, de természeti környezetét illetően nálam Szatmár, Nógrád és a Cserehát is előkelő helyen vannak a maguk tájékozatlanságból fakadó lesajnáltsága ellenére is.
Köszönöm a válaszokat!
Valóban kifelejtettem, hogy Pest a kiindulási hely, bocsánat. Illetve párom Szabolcsi, szóval Nyíregy környékére is "hazajárunk". :)
Én egyébként szeretem a Balatont, szóval nem a szokásos magyar fanyalgásnak gondoltam a lepocsolyázást, hanem a tavalyi kiszáradási-mizériára, a vízszint is, meg baromi koszos is volt miatta a víz (nyilván, minél sekélyebb, annál jobban felkavarodik a sok embertől és annál jobban meglátszik, amit viharoknál sodor ki a víz).
Hogy az évek óta kedvenc szállásunk sem volt most az igazi, az már "csak" a plusz.
Az északi partot kevésbé ismerem, bevallom, egyszer voltunk Alsóörsön, nekem az picit csalódás volt. Meg hát kirándulni Tihanyban, Füreden, mert oda visz a hajó Siófokról. :)
Köszönöm a tippeket, elkezdek utánanézni mindnek! :) Annyi még, hogy direkt országon belül nézelődöm, szép kártyából tudunk nyaralást tervezni, úgyhogy a határon túli lehetőségek kiesnek emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!