Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hova jártok nyaralni?

Hova jártok nyaralni?

Figyelt kérdés

Ötleteket gyűjtök. :)

Nem wellnesshotel extrapucc érdekel, hanem inkább településileg értem a kérdést, hova érdemes itthon elmenni?

Balatonhoz járunk minden évben nyaralni (egy picike panzió Siófok külterületén), pihenős-kirándulós-pancsolós nyaralás szokott lenni.

Párom idén bedobta, hogy mi lenne, ha nem (oda) mennénk, mert a Balaton is elég pocsolya lett, ami bejárható a környéken, azt bejártuk az évek alatt, meg a szállással is voltak utoljára gondok.

Szóval picit elszakadnánk a Balcsitól, de egyikőnk se nagy utazós, nem tudom, hova érdemes menni. :) Település, de akár konkrét szállástipp is érdekel, inkább panzió/apartman jelleggel, mint hotel.

Kocsink nincs, ez nehezítő tényező.

2023. febr. 21. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Járda-szigetek Karancslapújtő alsó.

Kb ezt engedhetem meg magamnak.

Nyáron meló után kihúzom a kis felfújható medencémet,pattintok pár sört és élvezem az életet.

2023. febr. 21. 17:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Negyediken a 33 nm-es panelban a kertimedence nem éppen opció. :)
2023. febr. 21. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lenne tudnunk, honnan mentek, mivel autó híján, pusztán tömegközlekedést használva nem egészen ugyanolyanok a lehetőségeitek Pest belvárosából, mint egy határmenti kisvárosból.

Mindenesetre néhány tipp:

- Őrség (Szentgotthárd környéke)

- Cserehát

- Nyíregyháza

- Délegyháza környéki bányatavak

- Szeged

- Tisza-tó

- Bükk (pl. Szilvásvárad környéke)

2023. febr. 21. 17:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Tisza-tó,körbe is tekerhetitek.
2023. febr. 21. 18:10
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Hát, azért a Balaton-felvidék keleti vége nem pont ugyanaz a “putri” kategória, mint sok part menti település, elég komoly a különbség. Szóval Balatonfüredtől keletre-északkeletre érdemes nézelődni.

Ezen kívül kedvenceim még az Őrsèg, Zemplén, a Körös-vidék, a Zselic, az Aggteleki-karszt, de természeti környezetét illetően nálam Szatmár, Nógrád és a Cserehát is előkelő helyen vannak a maguk tájékozatlanságból fakadó lesajnáltsága ellenére is.

2023. febr. 21. 18:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk konkrétan Karancslapujtőt nem ajánlom, de a Cserhát attól függetlenül jó úticél. Hollókő, Somoskő, Losonc (Szlovákia (olcsóbb sör, hús (grillezni pl.), benzin, sajt..)), stb.
2023. febr. 21. 18:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyik panelból a másikba.
2023. febr. 21. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha a Balaton pocsolya, akkor a Tisza tó semmiképpen sem, az egy iszapos dagonya a Balatonhoz képest.
2023. febr. 22. 06:43
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valóban kifelejtettem, hogy Pest a kiindulási hely, bocsánat. Illetve párom Szabolcsi, szóval Nyíregy környékére is "hazajárunk". :)

Én egyébként szeretem a Balatont, szóval nem a szokásos magyar fanyalgásnak gondoltam a lepocsolyázást, hanem a tavalyi kiszáradási-mizériára, a vízszint is, meg baromi koszos is volt miatta a víz (nyilván, minél sekélyebb, annál jobban felkavarodik a sok embertől és annál jobban meglátszik, amit viharoknál sodor ki a víz).

Hogy az évek óta kedvenc szállásunk sem volt most az igazi, az már "csak" a plusz.

Az északi partot kevésbé ismerem, bevallom, egyszer voltunk Alsóörsön, nekem az picit csalódás volt. Meg hát kirándulni Tihanyban, Füreden, mert oda visz a hajó Siófokról. :)

Köszönöm a tippeket, elkezdek utánanézni mindnek! :) Annyi még, hogy direkt országon belül nézelődöm, szép kártyából tudunk nyaralást tervezni, úgyhogy a határon túli lehetőségek kiesnek emiatt.

2023. febr. 22. 07:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Amit írtál az alapján Orfűt tudom ajánlani. Pécsi tó partján van két szabadstrand és egy aquapark, Orfűi tónál egy fizetős tóstrand, a környék gyönyörű, erdők, hegyek, látnivaló rengeteg.
2023. febr. 22. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!