Melyik megyeszékhelyhez van legközelebb az országhatár?
Figyelt kérdés
2022. nov. 15. 22:12
A kérdező szavazást indított:
Szeged
Zalaegerszeg
Szombathely
Győr
Tatabánya
Salgótarján
20 szavazat
1/11 anonim válasza:
Salgótarján!
Lényeges szempontok lehetnének azok is, hogy légvonalban, közúton, városszélétől, központtól és egyéb más pontoktól mérten melyik lenne közelebb.Szerintem, a legtöbben is Salgótarján tarolna.
2/11 anonim válasza:
Győrnek és Szegednek is van egy kis közös határa szlovákiával,illetve szerbiával, úgy hogy a városhatár az országhatár is egyben. A leghosszabb ilyen városhatár Salgótarjánnál van, és a városközpont is itt van a legközelebb a szlovák határhoz.
4/11 anonim válasza:
Ennek a kvíznek van köze a nyaralós témakörhöz? Salgótarján szerintem legfeljebb dobogós.
5/11 anonim válasza:
Salgótarján vége táblától ~4 km a határ. Győr, Sopron, Szeged meg olyan ~5-6 km.
Tatabányát és Zalaegerszeget nem is értem... :D
Ha közigazgatásilag nézzük, akkor Sopron köröket ver mindenkire, konkrétan körbeveszi Ausztria :D Utána Salgótarján, majd Szeged és Győr.
Azt mondjuk nem értem, hogy a kérdezőnél blokkolva van a google maps?
6/11 anonim válasza:
Igaz nem megyeszékhely,( csak megyei jogú város) de Esztergom is ott van, mint határ közeli város. Sopront is lepipálja, hisz csak a hídon kell végigmenni, és ott van szlovákia. Sopront ugyan majdnem minden oldalról körülveszi ausztria, de a hátár kicsit messzebb van.
7/11 anonim válasza:
Komárom ugyanez. Mondjuk nem megyeszékhely, ahogyan Sopron, vagy Esztergom sem.
9/11 anonim válasza:
2-es, ezeket az állításaidat hogy gondolod?
10/11 anonim válasza:
ha már "nem megyeszékhely" városok, akkor Gyula is egész jól áll ilyen téren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!