Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Van ilyen titkos helyetek a...

Van ilyen titkos helyetek a természetben? Van ilyen?

Figyelt kérdés

Arra gondolok amikor elmész valahova sétálni akár a közelben ahol laksz, az erdőben egy kis titkos forrás, patak, sziklás rész ahova nem vezet út, vagy a nagyobb patakok, átfolyó-csatornák (nem szennyvíz) partján szoktak lenni óriási áthatolhatatlan fás részek, hogy ott mondjuk kinézel magadnak egy helyet, kicsit megtisztítod, fel lehet verni sátrat, függőágyat, stb.

Akár egy hegy oldalában, bárhol, vagy a mezők közepén szoktak még lenni ilyen fás "szigetek" ami nyáron olyan mint a megváltás a tűző mezőről oda bemenni az árnyékba.

Lehet ilyet, vagy a vadászok, vadak, erdész miatt nem ajánlott?

Régóta gondolkodom ezen hogy keresek magamnak egy ilyen elmélkedő helyet, de még sosem mertem kint aludni, mégis vadak vannak, bármilyen idegen követhet, még akkor is ha nem vezet oda út.

Mit gondoltok

2022. nov. 3. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem nevezném titkosnak, és nagyon alakítani se alakítottam rajta, de van olyan hely ahova szeretek kijárni :)
2022. nov. 3. 15:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van közvetlen a kertünk végében ahová csak én mehetek egy kis liget akácfákkal,kevés bükkel,szászfűvel,egy nagy májusfávan,kecskerágóval az egész egy kis elkerít domb.
2022. nov. 3. 15:10
 3/10 A kérdező kommentje:

De olyan ami tényleg "titkos" el van dugva valahol a csalitosban, erdő szélén, mező közepén? OLyan van nektek?

Emlékszem régen ahol laktunk volt egy kb 5 méter széles vízelvezető csatorna, nem tudom minek nevezzem, pataknak nagy volt, de folyónak azért kicsi. Csatorna, de nem szennyvizes hanem természetes.

Na emlékszem a település végén közvetlen a vasúti töltés alatt átvezették. Ott a töltés mellett rengetegen jártak le pecázni, ott álltak, pecáztak.

Ha feljebb mentünk biciklivel pár kilómétert még lehetett látni pár horgászt, de ott már nem nagyon. 5 kilóméterre a városkától már csak a mezőgazdasági gépek nyoma követte a csatornát, de távolodott, a csatorna átment egy erdőgazdálkodási területen, viszont a nyomvonaltól kb 20 méter sétára, ha áthatoltál a sűrű fákon csodára leltél.

A fák lombjai alatt csörgedezett a kb 5 méter széles víz, a fákat látszott, hogy régóta nem bántotta senki, alig volt aljnövényzet, az a sötét erdei talaj volt a fák alatt, vastag ágak, jó magas fák, közöttük egy két égig érő jegenye is, néhány részen kis természetes tisztások alakultak ki. Síri csend volt, a kakukkszót hallottad és a víz áramlásának alig hallható hangját. Erdő és virágillat.

Itt már nem járt senki. A könnyen megközelíthető kijárt parton 1-2 szétrozsdásodott kukoricás konverz utalt néhány éve ott járt horgászok nyomaira de ennyi. Általában ezeken az álmos délutánokon nem járt ott senki.

Ha még beljebb mentünk kb 2-5 kilómétert az már tényleg maga volt a csoda. 2 méteres kukoricások mellett alig kivehető nyom, másik oldalt erdő, belül folyt a "láthatatlan" patak, a vetések között 10-50 méter széles szigetek égig érő fákkal.

Hát nekem ez volt egy ilyen hely. De már nem élek ott, hogy hétvégente a kutyával meg a barátnőmmel ki tudjak oda biciklizni. Nagyon hiányzik amúgy.

Budapest közelébe sem ér ennek, de szerintem országos szinten egyedülálló volt ez a terület, és senki sem ismerte maximum akik a földeket szántják és vetik évente néhányszor. De talán még azok sem törődtek a kis csatornával, ligetes, fás résszel.

Gondoltam arra is, hogy kifeszítenék egy hálót ilyen fák között amin el lehet feküdni, olvasgatni ott a természet ölén.

2022. nov. 3. 15:40
 4/10 A kérdező kommentje:
a térképen úgy írták, hogy "víz" xy-víz nem akarom leírni hol. Az ilyen vízfolyások gyakran 100 kilómétereket is átívelnek a falvak-erdők mezők között a forrástól odáig ahova ömlenek. Sokszor halastavakat raknak közé.
2022. nov. 3. 15:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a lakókörnyezetemben, de ahol nyaralni szoktam, több ilyen is volt. De a többségéhez már nem járok ki, mert túl sok a vad.
2022. nov. 3. 16:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Bántanak?
2022. nov. 3. 17:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Varbócom lakom menni sem kell sehova, csak kiülők a kertbe .
2022. nov. 3. 17:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit te keresel, egyfajta nyugalom, szépségérzet. Semmi köze az utazáshoz.
2022. nov. 3. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
vigyázz, valóban veszélyes fenevadak élnek kint, mint pl nyúl, mókus, őz, esetleg fácán...a vaddisznó is kerüli a lehető legjobban az embert, és ahol esély van vaddisznóra, ott ezt általában jelzik is
2022. nov. 4. 16:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Neked nem való az ilyesmi. Elobb ismerkedj a termeszettel és akkor látni fogod hogy a vadak semmilyen problémát nem jelentenek. Sokkal inkább a különböző szúnyogok kullancsok esetleg repülő kis légy szerűségek amik mennek utánad es piszkálnak. Én olyan helyen lakom ahol farkas és medve is él, de ezek közül egyik sem veszélyes az emberre merthogy nagy ívben kerülnek
2022. nov. 6. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!