Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarország legszebb kilátói,...

Magyarország legszebb kilátói,vagy kilátó tető,pontok,hegy ilyesmiket vennék szemügyre. Pl.tar-kő,bél-kő,galya kilátó stb zengő hegystb. Ajánlanátok ilyesmi panorámás helyeket kilátókat,kilátó tetőket,hegyeket magyarországon?

Figyelt kérdés

2022. aug. 30. 12:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Piliscsaba Dévényi kilátó

Prédikálószék

Hármashatárhegy

Csergezán-kilátó Nagykopasz tetején

Erzsébet kilátó, János-hegy

2022. aug. 30. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Isten keze kilátó Hollókő mellett.
2022. aug. 30. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tar-kő környékén még Őrkő, Három-kő, Pes-kő, valamint Bánkút mellett a Bálványon a Petőfi kilátó. Kevésbé ismert, de Felsőtárkánytól délre a Varhegy oldalában az egykori dolomit bánya tetejéről is kiváló a kilátás.

Börzsönyben a Márianosztra környéki kopasz hegytetők, Kopasz-hegy, Só-hegy, Nag-Koppány, Kis-Koppány, Nagy-Galla. A Dunakanyari részen Juliánus barát kilátó, illetve Remete barlang, és a Zebegényből oda vezető turistaút mentén számos jó kilátópont van.

Mátrában Világos-hegy talán a legjobb.

Cserhátban a Tepke, Karancs, Naszály keresztje.

Visegrádi hegységben jó a Prédikálószék, de túl tömeges, viszont pl. a kéktúra útvonalán ott a Borjú-fő, illetve nem sokkal délre egy másik kilátópont, bizonyos napszakokban a Vörös-kő is jó.

Pilisben Öreg-szirtek, Klastrom-szirt, illetve Kevély is jó lenne a rengeteg kilátópontjával, cska hétvégén nagyon sok a hőbörgő proli.

Budai-hegységben Újlaki-hegy (Hármashatár-hegy mellékcsúcsa), Solymár felé a Kálvária, Remete-hegy, Meszes-tető, illetve utóbbi felé még van pár. Ördög-orom se rossz.

Bakonyban az új kilátók nem rosszak, pl. Papod, Bándi tiszafásnál a kilátó, meg vn még pár, a Kőris-hegyről viszont nem jó a kilátas, benőtte az erdő.

Balaton-felvidéken van rangeteg, Keszthelyi-hegység kilatói, tanuhegyek, de van Füred, Csopak és Apmadi felett is jópár kilátó.

Mecsekben örök kedvencem a Zsombor szikla, Tubest, Zengőt meg mindenki ismeri.

Kőszegi-hegyégben az Írott kő mellett az Óház tetőre mindenképp érdemes felmenni.

Soproni-hegygben jópár kilátó van, de nem tudom milyen állpotban vannak, Károly-magaslat, Varhely, Béke-kilátó. A Magas-bércit szerintem kicsit kicsire építették.

Gerecsében a Pes-kő talán a legjobb, de Öreg-kő is jó. Vértesben sok kicsi kopasz gerinc van, illetve délnyugaton Csókakő közelében a peremről is vannak jó kilátópontok.

Nem tudom mit hagytam ki, Zempléni-hegységet mondjuk nem ismerem igazán, csak Magas-hegyen és Nagy-Milicen jártam, de tudom hogy vannak jó kilátóponto,pl. Szent Péter mennykő.

2022. aug. 30. 16:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. aug. 30. 18:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A Kelet-Mecsek legszebb panorámáját szerintem a Cigány-hegyi kilátó mutatja meg.

[link]

Másik nagy kedvencem az nem épített kilátó, de nagyon nagy élmény a Bükkben a Magos-kőröl látható panoráma. A Bükkben eltöltött hétvégénk legmeghatározóbb élménye volt számomra.

[link]

2022. aug. 31. 09:12
 6/6 anonim ***** válasza:

BAlatonföldváron a kilátó úgy kivan építve, hogy van ott egy hajózási múzeum és kávézó is, nagyon modern. A legmagasabb balaton parti kilátó.

Badacsonyi kilátóból szintén fantasztikus a panoráma.

AJánlom még a veszprémi kilátót a Gulya-dombon.

2022. szept. 6. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!