Hova utaznál légyszívesebben az alábbiak közül, most októberben?
1-es, azért ha a legjobb hazai célpontok közül egyik sem vonz, akkor lehet azért baj a toronyban :)
Én Tokaj tájékán nem jártam már vagy 10 éve egy röpke átautózást leszámítva , de Pannonhalma meg évtizedek óta várja a látogatásomat, szóval nehéz a döntés. A többi helyen azért megfordultam az utóbbi években is.
Én sem vágyok ezek közül egyikre sem. Az én szerelmem a Pécs környéke, valamint a zalai dombság. Ezen kivül Kékestető csodálatos ilyenkor ősszel. És télen is. Meg tavasszal. És nyáron is. A Bakonyt is szeretem, de már meg sem merem említeni, mert Veszprémet viszont kifejezetten utálom (családi okok miatt).
Szerintem a baj a te tornyodban van, 3-as válaszoló. Mert Magyarországnak ezeregy csodálatos helye van, és, ha valaki nem vágyik pont a kérdező által felsorolt városokba, hanem helyette inkább a hegyekbe vagy máshová, az teljesen normális szerintem.
"1-es, azért ha a legjobb hazai célpontok közül egyik sem vonz, akkor lehet azért baj a toronyban :)"
Legjobb célpontok???? :DDDDD És nekem van baj a fejemben...
Tudod kinek a legjobb célpontok? A retikülös, tangapapucsos, hájas lusta turistáknak akik kocsival odamennek 3 méterre az apátsághoz, várhoz, csinálnak 2 képet - pontosan ugyanolyant mint ami az összes kiadványban van, mert másra ötlete és igénye sincs, elnyalnak egy fagyit, (ketten egyet, mert drága) és hazamennek. Az oda- és visszaúton sem látnak semmit, mert csak a gps-t követik, menjél jobbra, menjél balra, 3. kijárat, mert félnek ettől a k. országtól, hogy akkora, hogy eltévednek és sosem találnak haza. Úgyhogy nincs meg más az egész napból csak reggel a garázsajtó, a következő kép a templom, meg a fagyitól ragadó bajusz...
De hát jó'van, menjetek csak ezekre a "legjobb" helyekre ahol tömeg van és mindenki azon van, hogy lehúzza az összes pénzedet, a jobb helyekre meg megyek én, legalább ott nem lesznek sokan.
Bármelyikre, de leginkább Kőszegre. A nyugati határszélen szinte kivétel nélkül tavasszal jártam. Kőszegen és környékén bőven van látnivaló a határ mindkét oldalán. Volt valamikor egy BBBSE kerékpáros egyesület. 12-szer voltam az Alpokalja–Őrség négynapos túrájukon. És nem untam meg. Közben eltelt kb. tíz év. Szívesen felfedezném újra a környéket.
Az őszi erdő is nagyon szép ilyenkor. Persze pusztán azért nem utaznék oda Pestről.
Lillafürden voltam néhány éve ilyenkor, csodaszép volt.
De Kőszeg környékére is elmennék, mert az a környéket ismerem a legkevésbé a felsoroltak közül.
"Tudod kinek a legjobb célpontok? A retikülös, tangapapucsos, hájas lusta turistáknak akik kocsival odamennek 3 méterre az apátsághoz, várhoz, csinálnak 2 képet"
Igen értékesek történelmi, művészettörténeti szempontból a felsorolt helyek. Arról meg egyik hely sem tehet, hogy egyszeri turisták is mennek ezekre a helyekre, csak azt sem tudják, hogy mit látnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!