Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Melyik a kedvenc, Győr-Moson-S...

Melyik a kedvenc, Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyed Ausztria felé?

Figyelt kérdés
2022. szept. 26. 15:15
A kérdező szavazást indított:
Zsira
Kópháza
Harka
Sopron (84-es főút)
Fertőrákos
Fertőd
Jánossomorja
Várbalog
Hegyeshalom (1-es főút)
Hegyeshalom (M1 autópálya)
11 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Hol jár Troll-li?
2022. szept. 26. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Harka, mert van Harkai nevű barátom, és mert sokszor mentem át ott kerékpárral Ausztriába. Sopronból indultunk, de nem trollkodtunk, csak bicikliztünk, fel a Lövérekbe, majd Harka felé vettük az irányt. Amikor kiértünk a házak közül, és már sík úton haladtunk, onnan már jól látszott a Károly-kilátó, de nem láttunk arra trollokat, így vidáman tekerhetettünk tovább.

Harkára érve kezdetben még kerülni kellett Kópháza felé, és a vasúti felüljárón kapaszkodtunk fel.

A faluban valahogy mindig szembeszelünk volt. Akkor is, amikor gyakorlatilag 180 fokos fordulatot tettünk a vasúti átjáró irányába. Lehet, a trollok fújták? Nem tudom.

Később aztán már simán át lehetett gurulni, de nem a Vaskeresztnél mentünk át, mert ott állítólag trollok lakoznak, hanem valahol máshol, valami sörös raktár vagy mi mellett.

2022. szept. 26. 15:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A kedvencem nincs a listán: Rajka - Deutsch Jahrndorf.

2021-ben aszfaltozták le az utat a két település között. Itt még sosem kellett várni, akkor sem, amikor a koronavírus idején határellenőrzés volt.

A másik kedvenc: Brennbergbánya (Újhermes) - Helenenschacht. Tőle nem messze egy kellemes strand van: Sonnensee Ritzing.

2022. szept. 26. 16:23
 4/6 NTBS ***** válasza:
Fertőrákos.
2022. szept. 26. 17:11
 5/6 anonim ***** válasza:
55%
Nem értem, a vasúti átkelőket miért hagyod ki állandóan. Nekem a soproni vasúti határátkelő a kedvencem: Schengen előtt kicsit reptérfílingje volt az épületbe történő ellenőrzésnek, de a külön nemzetközi aluljáró is még ad egy külön színt a határátkelőnek.
2022. szept. 26. 18:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azért a soproni határátkelőt szeretem legjobban, mert mióta megépült Sopronig az M85, ott szoktunk átmenni autóval, ha osztrák hegyekbe megyünk túrázni.
2022. szept. 27. 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!