Hol találom a jegyem szerint meghatározott kocsit? (Vonat)
Sziasztok! Nagyon régen utaztam vonattal, viszont most foglaltam jegyet interneten keresztül. A kapott jegyen szerepel, hogy hányas kocsira kell felszállnom. Ez esetemben a 18-as kocsi. Ezek a kocsiszámozások kívül a vonat oldalán található meg, vagy külön "számolnom kell", hogy a mozdonytól számított 18. kocsi?
Továbbá szerepel még a hely száma is, ezeket a helyre vonatkozó számozásokat a vonatra felszállva hol találom meg pontosan? Ha esetleg az segítség InterCity-re foglaltam jegyet. (Ha még az is plusz infó, akkor első osztályra).
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!:)
Magyarországon nem fogsz 18 kocsi hosszú vonattal találkozni. Ez a kocsi száma, jó eséllyel a vonat elején vagy végén kell keresned és annyi logika azért van benne, hogy egyik irányban csökkenni, a másikban nőni fog a kocsik számozása. A hangosbemondó és néhány kijelző informálni fog arról, hányas kocsival kezdődik a kocsik számozása és hogy az q vonat elejétől vagy végétől indul. A kocsiszámot az ajtókon vagy mellettük kijelzőn látod majd - belülről is. Tehát ne a peronon keresgéld a kocsidat, hanem szállj fel és ott menj a kocsidhoz.
Az ülőhelyek számozása az ülőhelyek fölött látható, de kívül is jelezve van, hogy az adott ajtón hányas számú helyekhez a legjobb felszállni. De megintcsak ne a peronon rohangálj, hanem szállj fel, aztán keresd meg a helyedet
A pályaudvaron bemondják, hogy az érkező vonat számozása hol kezdődik...
De a vonaton belül is át tudsz menni, ha már megy ....
Kedves Válaszoló!
Köszönöm szépen! Az elmondottak alapján fogok eljárni. Figyelek majd a bemondóra és nem fogok rohangálni a peronon a kocsit keresve. :)
Nagyon hasznos volt a válaszod! További szép estét kívánok!
A 18. számú kocsi általában az első osztályú kocsi, gondolom 1. osz jegyet vettél.
Ha így van, akkor az általában a vonat elején vagy a végén lesz.
Az ablakok felett lévő sárga csík jelöli az 1. osztályt!
Ja meg egy bazi nagy 1-es az ajtók mellett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!