Mit gondoltok a tehervonatokon illegálisan való utazásról?
1-es nézd meg Shiey videóit a youtubeon!
https://www.youtube.com/c/shiey/videos
Sokszor napokig várnak a vonatra és amikor felugranak akkor sem biztosak, hogy arra mennek amerre szeretnének. De a legtöbb esetben fel vannak bárcázva a kocsik, hogy hova mennek, rakottak, üresek, stb.
20 évet melóztam a vasúton, elég kevés ilyen illegális utazós eset volt. Egyre sem emlékszem :D Itt inkább az a jellemző, hogy amikor megáll egy vonat akkor a rakományt megdézsmálják. Sok értékesebb árut szállító vonat emiatt már szállítmánykísérőkkel közlekedik. A mozdonyon van 2 biztonsági őr akik ha megáll a vonat, akkor elindulnak mellette hátrafelé és nézik, őrzik. A lopóemberek nem vacakolnak, sokszor még a szénnel, gabomával rakott kocsi ajtaját is kinyitják és szóródik, ömlik ki a cucc belőle.
Szerintem Magyarországon nincs sok értelmes ilyennel foglalkozni, tényleg csak akkor ha kell az adrenalin - de azt máshol is megkaphatod. Ha utazni szerenél, akkor viszonyleg olcsón végig lehet járni az országot. A hosszú távú tehervonatok (Hegyeshalom-Kürtös, Hodos-Párkány, stb nem állnak meg szinte sehol, nehéz felszállni. A kis kirohanós tolatósok pedig 10-60 km távolságra mennek. Arra meg minek felugrani (az adrenalinon kivül)
Ha elkapnak akkor szerintem vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt fognak felelősségre vonni. Meg az is lehet, hogy a biztonsági őrök jól megvernek. :D
Szerintem ez egy idegen országvan lehet jó buli ahol fogalmad sincs mikor merre visz az élet. :)
"figyelni kell nagyon hogy miért állt meg a vonat."
Mondjuk arra nagyon. Határállomáson tutira lebuksz, abból meg nagy baj lesz, visszatoloncolnak Szíriába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!