Melyik a kedvenc Vas megyei határátkelőhelyed Ausztria felé?
Mindegyiken mentem már át sokszor, szinte kivétel nélkül kerékpárral.
Mi szerint rangsoroljam őket? Mindegyikhez kötődik valami emlék, de arról nem a határátlépő hely tehet. Pl. Szentpéterfa teljesen jellegtelen. Olyan, mint bármelyik falu széle az ország belsejében.
Kőszegnél azon a napon is ott voltam, amikor a schengeni rendszer életbe lépett. Azon a napon még volt útlevél-ellenőrzés, másnap már semmi.
Szétszakadt bringás csoport tagja voltam. Az eleje már átment az osztrák részre, a végére még kellett várni vagy húsz percet.
Negyed óra alatt hatszor léptem át ott a határt, mert ki-be kóvályogtam.
Mondja a csaj, hogy azt tudom-e hogy ez itt egy határállomás? Szúrósan nézett hozzá.
Nem akartam mondani neki, hogy inkább a bugyikat meg a melltartókat csomagolja a bőröndjébe, mert vége itt a műsornak, de megmaradtam úrnak, és csak gondoltam.
Volt ott megyében akaratlan határátlépésem is, közel a hármas határhoz. Eltévedtem, és semmi nem mutatta, hogy éppen melyik ország területén vagyok. Csak az volt furcsa, hogy piros alapon fehér betűk vannak a házszámtáblán és furcsa nevek. Aztán egy fél kilométerrel arrébb megint magyar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!