Miért pörög mindenki minden nyáron a balatoni sajtos-tejfölös lángos árán?
Abba gondolj bele, ez a te országod is. A te lehetséges nyaralásod IS . Aztán kiderül, egy takarító másfél órás bére egy szaros tészta, egy tanár egy órai érettségi felügyelete kevesebb, mint amiért a lángost adják. Persze mondhatod, hogy ilyen a szabad piac. De nem, ez nem szabad piac, rendkívül korlátolt az árusítási lehetősége egy tisztességes büfésnek. Ez maffiaország, és hülyeország.
Na ezért.
1500,- Ft a sajtos-tejfölös,én annyiért ettem.Tavaly azért olcsóbb volt,de
azért simán megveszik az emberek,én nem halottam morgást emiatt.
A szállásárak,és az étterem már sokkalta húzósabb,főleg egy családnak több főre számolva.
Csak egy kis adalék a tisztánlátás kedvéért.
Kb. 10 éve szüntettem meg a kis lángosos pavilonomat.
Akkor a sima lángost kb. 30 Ft-ból állítottuk elő és 200-ért adtuk.
Nem számoltam ki, de még ma is -bőven- 100 Ft alatt van az ára.
Ahogyan a fagylalté is.
A presszókávénak (8g/adag) még ma is 30 Ft körül van az önköltsége. Az persze más kérdés, hogy sok helyen 1000-1500 ft-ért adják a baristák a tehetősebb sznoboknak.
A 650,- Forintos kávé árából egy 250 gr-os őrölt zacskós kávé jön ki.
Mennyi lehet akkor ennek az önköltsége.
Szerintem ma már senki nem akad fenn a lángos árán, mert minden más is mocskosul drága lett. A szállás, utazás, éttermek.
De nem kell étterem sem, elmész a boltba és egy vagyont ott hagysz akkor is ha szendvics alapanyagot veszel.
9~
2 évvel ezelőtt még vettem lángost, most már nem nagyon veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!