Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Mennyire "gáz", ha még Magyaro...

Mennyire "gáz", ha még Magyarországon belül se tudok elmenni pár napra nyaralni?

Figyelt kérdés
Szokták kérdezgetni, hogy már van-e nyárra terv, meg ilyesmi, de sose merem bevallani, hogy nem engedhetem meg még azt se hogy pár napra elutazzak. Ez mennyire számít kínosnak? Ha te kérdeznéd, hogy van-e már program tervben, és ezt a választ kapnád, hogy reagálnál?
2022. jún. 15. 10:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%

Egyetemistakent nem volt penzem semmire, se fesztivalozni, se nyaralni, se ruhakra, se semmire. Ennivalora es BKV berletre volt penz es ennyi, annak ellenere hogy allandoan dolgoztam. Elpoenkodtam ezeket a kerdeseket, hogy a jardaszigetekre megyek nyaralni stb. Nincs ebben semmi szegyellni valo. Most jol keresek, evente tobbszor is megyek Europan belul. Nem gondolok semmit arrol, ha valaki nem megy sehova.

Aki pedig barmit gondol arrol, hogy a masiknak mire tellik, vagy lenez emiatt, le kell sz a rni.

Nekem pedig szoltak be mar mind a ketto dologert, azert is hogy nem mentem sehova, es azert is, mert sokszor megyek. Tokk mindegy mit csinalsz, vagy hogyan elsz, mindig lesz olyan ember aki fog talalni kivetni valot benne.. Nem kell ezekkel foglalkozni.

2022. jún. 15. 10:49
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, hol élsz?

Mennyit keresel, hogy minimális megtakarításod sincsen?

Lehet menni éjszakázás nélkül is egy csomó helyre "nyaralni".

2022. jún. 15. 11:14
 3/14 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Én éveken át nyaraltam magyar kempingekben. Ha meg tudnál venni egy sátrat ( akár használtat, de újat is kapsz már 15 ezerért), akkor a kempingekben a sátrazás éjszakánként 2 ezer Ft - 4 ezer Ft között van.

Ha vonattal utazol, akkor vedd igénybe a diákkedvezményt.

A Balaton ugyanolyan a kempingezőknek is, mint a 4*-os hotelben megszállóknak.

Magyarországi kempingek, amiket ajánlani tudok:

Aggtelek, Szilvásváras, Visegrád, Kőszeg, Balatonfüred, Hollostető (a Bükkben van), Mátra-Sástó.

Mindig látok fiatalokat, akik biciklikkel jönnek kempingezni, az is egy lehetőség.

Ha idegenkedsz a sátrazástól és nem akarsz/nem tudsz költeni hálózsákra, fejlámpára, stb., akkor ajánlom ezen kempingek területén lévő faházakat, nem kerülnek sokba.

2-3 haveroddal ha összeálltok, nagyon nagy buli és nagy élmény lesz belőle.

2022. jún. 15. 11:27
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
Idén én sem engedhetek meg magamnak nyaralást, pedig nagyon szeretek utazni. De sajnos most olyan a családi helyzet, hogy elég sok lett a pluszkiadás, és egyszerűen nem fér bele. Hogy ez bárki szemében gáz-e, azt nem tudom és nem is érdekel, az sokkal jobban zavar, hogy hiányzik maga az utazás. Úgyhogy olcsóbb és kevesebb időt igényló "pótlékokkal" töltöm ki az idei nyarat: kimegyek itthon strandra, néha kifekszem napozni a közeli parkba (sajnos nincs kertem), vagy épp reggel felülök egy vonatra, megnézek egy várost, majd este hazajövök. A semminél ez is jobb.
2022. jún. 15. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

Gáz, de nem rád nézve, hanem az ország állapotára :( Nagyon szomorúnak tartom, mert teljesen alapnak kellene lennie, hogy egy normális társadalomban a nem túl tehetősek is megengedhessenek maguknak legalább pár nap kikapcsolódást évente.

Egyébként nagyon sok "fapados" módszer van arra, hogy egy kicsit kiszabadulj, a sátras vagy faházas megoldás nagyon jó buli.

2022. jún. 15. 11:58
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Nem néznék furán, ha valaki azt mondaná nem megy nyaralni. Én zsinórba 3 évig nem voltam sehol, így meg tudom érteni.

Max annyit kérdeznék meg ha lennénk olyan jóban, hogy mennyi a keret. Egy napos programokat is lehet találni. Kirándulás, strand, csoportos egy napos túra stb. :)

2022. jún. 15. 12:14
 7/14 anonim ***** válasza:
97%

Biztos, hogy van olyan élethelyzet, hogy valaki fontosabb dologra költi a pénzét mint egy nyaralás.

Sajnos sokan vannak akik csak megszokásból sírnak és sajnáltatják magukat az anyagiakra hivatkozva, miközben pl. egyik cigiről gyújt a másikra, vagy minden nap azért bedobnak pár felest néhány sörrel.

De pl itt Bp-en fullra teli vannak a vendéglátó teraszok is "csóró egyetemistákkal"...

2022. jún. 15. 12:18
 8/14 anonim ***** válasza:
18%

Ha az megnyugtat, magyarországon én sem járok nyaralni. Ugyanis nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust.

És pontosan tudom, hogy van kb négymillió szerencsétlen nyomorék ebben az országban, akik tényleg szerencsétlen nyomorékok.

Amikor viszont arra gondolok, hogy épp ezek a szerencsétlen csórók szavaztak tömegesen a fideszre, azt gondolom, igen, megérdemlik a sorsukat.

Semmi baj azzal, hogy négymillióan azt sem tudják, mi az a nyaralás.

Tetszettek volna tenni a soruukért.

2022. jún. 15. 12:55
 9/14 anonim ***** válasza:
10%

Na, itt a tipikus politikai fanyalgás és habverés....

Gyerekeim tanítónője, férje is tanár. Van két ált.iskolás gyerekük. Görögországba mennek nyaralni.

2022. jún. 15. 13:07
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Őszintén nem reméltem hogy idekeveredik a politika, én is látom, hogy tömve vannak a bárok és vendéglátók a csóró néppel (nem vitatom, hogy nincs aki nem teheti meg, de a többséget elnézve azért nem olyan vészes a helyzet). Nekem csak azért van jelenleg (átmenetileg) nehezebb anyagi körülményem, mert ketten próbálunk megélni 1 fizuból.

Igen, ilyen egynapos kiruccanásokra tervezek én is, ezzel szoktam letudni a témát, de volt hogy elkezdték boncolgatni, hogy konkrétan nyaralni megyek-e.

De köszönöm a válaszokat.

2022. jún. 15. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!