Az osztrákok körében is népszerű a Balaton vagy inkább csak a németek jönnek ide?
Na, megint a magyaros fanyalgás.
Európa legnagyobb édesvízi tava (ami a felületet illeti), de pocsolya.
Érdekes, a germán nyelvűek a Bodensee-t tudják becsülni.
AZ osztrakoknak soha nem volt szám a Balaton, a németeknél is csak a volt NDK-soknak.
A mai Németországból meg csak az jön, akinek vagy nincs pénze rendes nyaralásra, vagy olcsón akarja magát részegre inni, meg kitombolni.
“ a németeknél is csak a volt NDK-soknak.”
Jah, azért volt tele a 80-as években a Balatonpart és Zalakaros bajor meg baden-württembergi rendszámú kocsival, meg japán motorokkal. Hiába, keletnémet biztos szerette a távolkeleti motorokat.
“ A mai Németországból meg csak az jön, akinek vagy nincs pénze rendes nyaralásra, vagy olcsón akarja magát részegre inni, meg kitombolni.”
Ez is max 20 éve volt igaz. Ma akinek kevés a pénze az Majorkára megy, az a németek olcsó nyaralóhelye. Balatonra az aki nosztalgiázni megy, és még hajlandó megfizetni.
Én vitorláztam a balatonon, de nem szeretném már megfizetni a kikötőhelyet, északi tenger olcsóbb jóval. De még a balti is. Nekem ez kicsit ellentmond azzal, hogy akinek nincs pénze az megy a túlárazott Balatonra.
7 most hogy mondod, pár éve volt kollégáim, ilyen cserkész öregfiúk, képesek elmenni albániába mitorral meg sátorral 1 hetes túrára. Előtte valamikor meg izlandra komppal, szintén motorral meg sátorral.
Egyébként 2012-ben kezdtek elszállni az árak. Addig mindig volt okos megoldás, hogy olcsóbb kikötőben csak 300-350 ezer a hajó tartása, télen meg helyi öregeknél lehetett pár tízezerért, csak a luxusban volt 500. Onnantól már általábos lett, hogy 500 ezer alatt nincs élet, de inkább 600-700 volt, ma meg már simán millió felett van ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!