Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Erdély külföldnek számít?

Erdély külföldnek számít?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több különböző véleményt hallok
2022. márc. 6. 13:27
1 2
 1/12 belapus ***** válasza:
84%
Erdély nem Magyarország része, hanem Romániáé.
2022. márc. 6. 13:30
 2/12 anonim válasza:
82%
Külföldnek számít Erdély igen, mert egy másik országban található!
2022. márc. 6. 13:35
 3/12 belapus ***** válasza:
88%
Nem az érzelmi vagy kulturális kötődés a meghatározó a kérdésben.
2022. márc. 6. 13:41
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Mivel nem Magyarországon , hanem egy másik országban található, értelemszerűen külföld. Ettől még nem fognak az ott élők kevésbé a magyar nemzethez tartozni, ezt azért józan ésszel is be lehet látni.
2022. márc. 6. 14:04
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Külföldnek számít. Mivel az államhatáron túl van így egyértelműen nem belföld.
2022. márc. 6. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Milyen vélemények? Egzakt módon megválaszolható, nem kell ide sem vélemény, sem tapasztalat. Egy másik ország része. Tehát nem belföld. Ha nem belföld, akkor miféle föld, barátocskám?
2022. márc. 6. 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
3.! Nem ez volt a kérdés. Az erdélyi magyarok, a fel- vagy délvidékiek, a Burgenlandban élők ugyanúgy magyarok, mint az országon belül élők. De ettől még nem Magyarország részei ezek.
2022. márc. 6. 14:21
 8/12 anonim válasza:
39%
Komolyan nem hiszem el hogy lehet valaki ennyire buta hogy nem tudja erre a kerdesre a valaszt
2022. márc. 6. 15:08
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Nem számít külföldnek,

ha román vagy.

2022. márc. 6. 22:24
 10/12 anonim ***** válasza:
46%

Külföld, hiszen Románia része.

Viszont én rengeteget utaztam külföldön és belföldön egyaránt, és mostanában jártam Erdélyben is, életemben először. Bizonyos részein nagyon furcsa érzésem volt, mert máskor egyértelműen elkülönül érzésre, hogy milyen egy belföldi és milyen egy külföldi út, de Erdély bizonyos részein belföldinek éreztem a kirándulást, ami máshol eddig (biztos többek között a nyelvi különbségek miatt) nem fordult elő.

2022. márc. 6. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!