Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Valaki elmagyarázná, miért jó...

Valaki elmagyarázná, miért jó és éri meg a Wellnessezés?

Figyelt kérdés

Sokan járnak, gyakran járnak.

Én nem igazán értem, de nem is adtam neki igazán próbát. De jelen állás szerint nem is akarok, csak érdekel, mások miért szeretik.

Számomra nagyjából ugyanolyan, mint otthon, annyi különbséggel, hogy komfortosabb, szebb, nem kell magadra főzni és takarítani, illetve van helyben szauna.

Megér-e többszázezer FT-ot egy-két éjszakára ott lenni, ahol 90%-ban ugyanazt tudja csinálni az ember, mint ha otthon lazulna?

És vajon az embernek hány napi keresetébe kerül a Wellnessezés? Mert nemcsak a milliárdosok mennek, hanem az átlagnál kicsivel jobb módú egyének. Ha most belegondoltam, hogy valaki keres havonta nettó 1 millió Ft-ot (az már elég jó...), neki is napokat kell dolgozni reggeltől estig azért, hogy aztán két nap alatt elherdálja egy olyan helyen, ahol többnyire ugyanazt tudja csinálni, mint otthon, csak komfortosabban.

Szerintem ez csak annyit ér, hogy ki lehet tenni facebookra meg instagramra menőzni vele, hogy volt az ember egy drága helyen, hogy a többiek orra alá dörgölje hogy jó dolga van.

Ez az én nézőpontom, lehet hogy erősen lesarkított, de éppen ezért kíváncsi vagyok arra, mások hogyan látják.

2022. febr. 28. 19:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
46%
Pontosan, ahogy írod. Azért járnak, hogy ki lehessen posztolni a Face-re, hogy a Zismik irigykedjenek. Igazából, már nincs olyan kultúrája, mint 10-15 éve a wellnessezésnek. S már a felsőbb vagy csak jobb módúbb rétegek nem is járnak ilyen helyekre. De még az átlag se nagyon. Inkább pont, hogy az alsóbb rétegek, a primitívebb emberek járnak wellnessezni, hogy legyen miről posztolni. De a legtöbb SZÉP kártyával fizet. Azok is, csak azért mennek, mert kapják a SZÉP kártyát. Aztán volt olyan, aki Februárban ment a Balatonra wellnessezni, mert a SZÉP kártyát mire költse? Aztán nézte a kihalt Balatont, meg elszívott közben 3 doboz cigit. De ha nem kapna SZÉP kártyát, nem menne.
2022. febr. 28. 20:11
 2/17 anonim ***** válasza:
78%
Én jártam képzésre egy másik városba az oktatás pénteken volt, így gyakran maradtunk ott a férjemmel egy wellness szállodában. A többség kikapcsolni megy, kikerülni a hétköznapokból. Én nem gondoltam soha arra, hogy ezért hány napot dolgoztam, szerintem aki így gondolkozik annak tényleg nem éri meg, mert a, vagy rohadtul nem érdekli, b, nincs rá pénze. Én két éve nem voltam, azóta, hogy véget ért a képzés, nem hiányzik, de ha valaki menni szeretne az nem zavar.. Mindekinek más a szórakozás..
2022. febr. 28. 20:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Majd nézd meg, hogy most a Március 15.-ei hosszú hétvégén, hogy fullon lesz az összes wellness hotel.
2022. febr. 28. 20:12
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én talán még soha nem posztoltam, soha nem kérkedtem azzal, hogy wellnesshotelbe mentem. Holott minden évben 1-2 hétvégét szoktam menni a feleségemmel, mert a gyógyvíz, a masszázs, a szaunák mind olyan remek, ellazító dolgok, amikre itthon valahogy sosem kerül idő. Nekem ez ugyanúgy kiszakadás a hétköznapokból, mint amikor teljesítménytúrára megyek, városlátogatáson veszek részt vagy épp valamilyen rendezvény kapcsán kelek útra.
2022. febr. 28. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is mennék, de irreálisan drágának tartom. Egy wellness hétvége árából elmegyek inkább háromszor külföldi hosszúhétvégére. Az ezerszer nagyobb élmény.
2022. márc. 1. 07:53
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
Nem bírnám ki napokig egy wellneshotelban, egész nap csak szaunázni, fürödni számomra unalmas. De síelés után, vagy ha túrázni megyünk, olyan hotelt igyekszünk választani ahol van lehetőség wellnesezni utána, nagyon jól tud esni.
2022. márc. 1. 10:06
 7/17 anonim ***** válasza:
55%
Nem vagyunk egyformák. Sokan szeretik, én elfogadom. Nekem még a tengerparton döglés is unalmas napokon, pláne heteken át, nem hogy egy wellness-szállodában ücsörögni. De engem mondjuk a túrázás, sportolás sem köt le annyira. Én a városnézéseket szeretem a legjobban. Ha utazom, lehetőleg olyan helyre, ahol sok a történelmi, kulturális látnivaló. És akkor aztán reggeltől estig ezeket járom mindennap. De mondom, nem vagyunk egyformák. Elfogadom teljesen, hogy más meg inkább pihenni szeretne a szabadság alatt, és nem menni meg információkat gyűjteni egész nap.
2022. márc. 1. 10:42
 8/17 anonim ***** válasza:
6%
Valamikor csak az elit járt ilyen helyekre kikapcsolódni. Sajnos amióta a szépkátyával a társadalom kulturálatlan és viselkedni nem tudó rétegei is odajárhatnak "ingyen", azóta az igényesebb emberek máshol keresik a kikapcsolódást.
2022. márc. 1. 11:13
 9/17 anonim ***** válasza:
96%

Az emberi élet nem rációkra alapul. Nem gépek vagyunk.

Ebédelni lehet zsíros kenyeret is, sámlin ülve, marokra fogott vereshagymával.

És lehet olyan helyen is, ahol egymillió alatt még köszönni sem köszönnek, ha belépsz az étterembe.

De azért a kettő között vannak fokozatok. Ha a te gondolatmenetedet követem, akkor egy rend ruha elég egész éltre, ha nem szaggatom el. Felesleges olvasni, tévézni, színházba menni stb. Kocsi sem kell, lehet gyalog is menni…

Ünnepek sem kellenek, tüzijáték sem, nyuszi sem, Jézsuka sem, semm.

De akkor minek él az ember?

Na jó, nem azért, hogy wellnessbe mehessen.

Áraktól függetlenül: ebben az üzletágban pont azt nyújtják, hogy nem a szállodai szobádban unatkozol, hanem változatos módon regenerálódhatsz. Uszoda, szauna, masszázs, konditerem stb. egy helyen.

Nem ugyanazokat a falakat bámulod, mint otthon, nem ugyanazt a nőt (na jó, ha magaddal viszed, akkor igen), másfajta finomságokból választhatsz stb.

Jó dolog az, hidd el.

2022. márc. 1. 14:50
 10/17 anonim ***** válasza:

„Valamikor csak az elit járt ilyen helyekre kikapcsolódni. Sajnos amióta a szépkátyával a társadalom kulturálatlan és viselkedni nem tudó rétegei is odajárhatnak "ingyen", azóta az igényesebb emberek máshol keresik a kikapcsolódást.”

Így van! Szegény P. Szilva is egyre-másra tolja ki a videóit a jó modorról. Igaz, az újgazdagoknak tanít viselkedést, nézetem szerint tapló stílusban.

2022. márc. 1. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!