Jártatok már Magyarországgal szomszédos országok fővárosaiba, melyik milyen a magyar fővárossal összehasonlítva?
Pozsony: gyakorlatilag egy kisméretű Budapest, bár a jobb part egy jókora lakótelep.
Kijev: egy nagyon alulértékelt , turisztikailag kimondottan ígéretes város. Erős posztszovjet életérzés.
Bukarest: káosz a köbön, de azért a Balkánon még találni cifrábbat
Belgrád: igazi balkáni hangulat, rendezettebb Bukarestnél, de azért helyenként eléggé szedett-vedett
Zágráb: ez is monarchiabeli, egy meglehetősen rendezett és mozgalmas város
Ljubljana : igazából egy kellemesen nyüzsgő kisváros, mára gyakorlatilag osztrák színvonal
Bécs: nem véletlenül a legélhetőbb városok egyike mindenféle listákon, szinte minden a helyén van.
Bécs nem tetszett, jellegtlen semmi.
Pozsony megint nem extra.
Ljubljna gyönyörű.
Zágráb nem egy nagy szám, de jól éreztem magam, elég lepukkant amúgy.
Többiben nem voltam.
A fővárosaiba nem, csak a fővárosaiban.
Kijev és Bukarest eddig kimaradt, a többiben voltam.
Belgrád kihagyható, Pozsony és Ljubljana tetszett, Zágrábban a belvárosban nem voltam, Bécs is szép, de azt nem mondanám, hogy minden magyarnak alap, mikor sokan még külföldre se jutnak el.
Belgrádban sose állok már meg, de igazából átautózni is utálok Szerbián.
Ljubljana az egyik legjobb hely a világon, folyamatosan ott lógnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!