Melyik város a legszebb, legélhetőbb Erdély területén?
Kolozsvár szép (volt), sajnos nem túl élhető, nagy a drágaság és a zsúfoltság, mondjuk a drágaság nem annyira szembetűnő, de rettenetes a zsúfoltság, dugók stb.
Brassó, Szeben szép és élhető, a környék miatt nekem Brassó sokkal jobban tetszik.
M.vásárhely szürke mezőváros, nincs túl sok lehetőség és talán ott a legnyomasztóbb az oláh jelenlét.
Segesvár kisváros, inkább turista célpont, nem tudom mennyire élhető.
Temesvár elég lepusztult, a belváros nagy része a cigány maffia kezében van.
A többi várost nem ismerem.
Ezek közül Brassó. Turistaként jártam végig a legtöbbet, ha ki kellene költöznöm, biztosan oda mennék.
Ha viszont kinn akar valaki dolgozni, a román nyelvtudás elengedhetetlen. Persze el lehet menni pásztornak Hargita megyébe is, oda elég lehet a magyar is, de feltételezem, nem ez lenne a cél.
12-es, mi tetszett ennyire Brassóban?
Egyébként Kolozsváron vannak multik, ahová nem kell tudni románul.
Nagyvárad egészen rendben van élhetőség szempontjából, arra szavaztam. A 11-es válaszadónak nagyon igaza van, Kolozsváron fullasztó mértékű a zsúfoltság és túlépítettség. Kolozsvár hangulatát és minőségét az elmúlt kb. 15 évben nagyon megkínozta az ingatlanberuházók mohósága, és még nem látszik annak a folyamatnak a vége.
Kedves Moric15, a 7-es hozzászóláshoz: a mai értelemben a magyar közbeszédben sokszor "Erdély"-ként utalunk a történelmi Magyarország azon részére, ami Romániához került, Bánsággal, a Partiummal és Dél-Máramarossal együtt. Én magam is így hívom, pedig tudom, hogy a szóban forgó terület kb. a fele, ami az igazi Erdély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!