Buszon ha bőrönddel vagyok, berakhatom a csomagtérbe vagy a sofőrt meg kell várnom míg lejön és kinyitja nekem?
Az elmúlt pár évben sokat utaztam távolsági busszal az egyetem miatt és azt tapasztaltam, hogy változó. Van ahol rögtön leszáll a sofőr, ő nyitja ki a csomagtartót és van aki még be is rakja neked a bőröndöt, de van aki meg nem foglakozik ezzel és az utasokra van bízva az egész. Ki lehet nyitni, nem kell hozzá kulcs, de egyszer ott szerencsétlenkedtem vele, nem sikerült felnyitni és akkor sem segített, egy másik utas jött oda végül.
Ha nem akarják, hogy te nyisd ki, az általában egy matricával rá van írva a csomagtartó részre meg a sofőr is leszáll, de abból is kiindulhatsz, hogy a többiek mit csinálnak. Ha ők berakják maguktól, akkor te is nyugodtan csatlakozz.
5-ös tapasztalatát tudom megerősíteni. Teljesen változó melyik, hogy csinálja. Van aki bezárja és maga pakol ki és be, vmekyiket meg egyáltalán nem érdekli. Sőt olyan is van, ha kevesen vannak a buszon, hogy felviheted az utastérbe.
Én mindig meg szoktam kérdezni, ha nem száll le magától, hogy betehetem-e a csomagom.
Idemásolom a válaszomat egy korábbi kérdés alól:
Leginkább a sofőrtől függ. Hivatalosan egyébként csak a sofőr helyezhet el csomagot, illetve csak azért vállalnak felelősséget, amit ő helyezett el.
A gyakorlatban van olyan sofőr, aki:
- Minden megállóban fürgén leugrik berakni a bőröndöket.
- Akkor sem hajlandó leszállni és berakni a két bőröndömet, ha külön kérem.
- Leszállni nem hajlandó, de ha önállóan berakom a táskámat, akkor letol, hogy mégis hogy mertem hozzányúlni a csomagtartóhoz.
- Leszállni nem hajlandó, de felszálláskor letol, hogy az ölemben is bőven elférő hátizsákot miért nem rakom be alulra.
- Nem foglalkozik az egésszel, leszállni nem hajlandó, berakhatom önállóan, vagy fel is vihetem az utastérbe a táskát, nem érdekli.
Továbbá vannak olyan buszok, amiknek a csomagtere (már) nem zár megfelelően, és esőben folyik be a víz, sárlé stb., na ezeknél a jóisten kedvéért sem teszem oda a táskámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!