Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Szerintetek van Budapestnek...

Szerintetek van Budapestnek olyan része, aminek megvan az "amerikás életérzése"?

Figyelt kérdés

Ez lehet egy utca, egy park, egy hely, ahol egymás mellett van pár ipyen stílusű épület vagy bármilyen terület, rész, amiben egy picit is olyan érzésed van, ha ránézel hogy ez olyan "amerikás"

Van egyáltalán ilyen?

2021. aug. 30. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem. Amerika messze nem egy homogén egész.
2021. aug. 30. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Lima, Buenos Aires, Vancouver, Los Angeles, Brazília város, La Paz stb., ez mind Amerika.
2021. aug. 30. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

De még USA is nagyon-nagyon más. Még egy városon belül is.

Remélem, hogy nem süllyedünk le odáig, hogy ha valami nem amerikás, akkor az már csak foss lehet.

2021. aug. 30. 15:21
 4/8 A kérdező kommentje:

#2 igazad van! Az USA-ra gondoltam.

#3 Én nem nézem le, csupán kíváncsi voltam. Hallottam egy beszélgetést, ezért merült fel a kérdés bennem.

2021. aug. 30. 15:25
 5/8 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk a Szabadság tér észak-keleti sarka elég amerikás. Ott van az a nagy terrorelhárító kerítés, amerikai zászló, nagy golyóálló amerikai terepjárók, CIA ügynökök jönnek-mennek: ennél nagyobb Amerika sehova sem kell.
2021. aug. 30. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
népszinház utca. ott hasonló az etnikai összetétel mint az usa-ban. csak mexikói van kevesebb. de van amiből meg több van.
2021. aug. 30. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincsen. Az amerikai városokról az alábbi sztereotipikus képek jutnak eszembe. Szerintem egyik se jellemző Budapestre.

Egy modern városmag, üzleti negyed:

[link]

Kevésbé puccos belváros, "inner city":

[link]

A belvárosnál jobb módú családi házas külváros:

[link]

[link]

2021. aug. 30. 16:23
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Ööö, minden egyes McDonald's étterem a városban?
2021. szept. 2. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!