Budapest milyen kaliberű városnak számít turisztikai szinten és a látnivalók, attrakciók mennyisége, minősége terén?
Egy Európán belül kiemelkedő város nem tud világszinten nem az lenni.
Olyan átlagos másodvonalas, látnivalókban mondjuk Lisszabon, Brüsszel, Szentpétervár képviselnek hasonló potenciált. Persze a turisták száma messze nem csak ezen múlik.
Budapest európai szinten kiemelkedő, de 3-as, ezt az érvelést nem értem.
Budapest pont ugyanolyan koszos, és a nyomort is fel lehet fedezni nem egy helyen (de ez majdnem minden nagyvárosban így van).
A belsőbb városrészek viszont gyönyörűek, rengeteg látnivaló van. Elég csak a Várnegyedre gondolni, ami csak egy a sokból. Turistaként meg nem kell elmenni a nyomornegyedbe. Én is voltam Szentpéterváron, kosz volt, de nyomort nem láttam.
Az a baj, hogy ez hogy "a látnivalók, attrakciók mennyisége, minősége" egy elég szubjektív dolog. Mert kinek mi számít attrakciónak?
Dubaj valószínűleg kiemeltebb és nagyobb kaliberű turisztikai szinten, mint mondjuk Avignon (ami nem is főváros, hanem csak egy alig 100 ezres relatíve kisváros), mégis Avignont én látnivalók, attrakciók terén sokkal minőségibbnek és mennyiségileg is magasan jobbnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!