Budapesten miket lehet megnézni?
Több napot leszünk Budapesten és a lehető legjobban szeretnénk kihasználni az időt. Miket lehetne megnézni? Jó pár dolgot már összeírtam, de hátha akadnak jó ötletek még. Egyértelmű, hogy pl a Parlamentet, Halászbástyát, Margitszigetet megnézzük. De én kisebb látványosságokra is kíváncsi lennék. Illetve kis kávézó, cukrászdák, éttermekre is nyitott vagyok.
Olyan kérdésem lenne még, hogy a margitszigeti víztoronyba fel lehet menni?
Bazilika, Operaház, Hősök tere, Városliget, Állatkert, Budán a Camponánál a Tropicarium (lehet ráját simogatni :-)
Gellért hegy, Szabadság szobor, Corvin negyed-nél az Iparművészeti Múzeum (mint épület is nagyon szép, de ha akarsz, be is mehetsz :-) )
A víztoronyra sajnos nem tudok válaszolni :-(
Étterem: foglalj asztalt az újbudai Trófeába!
Ott van mellette pár száz méterre a flipper-múzeum.
Állatkert összekötve a Mezőgazdasági múzeum meglátogatásával, esetleg kiegészítve egy kis csónakázással + Szépművészeti múzeum.
Iparművészeti múzeum
Vasúttörténeti park.
A Trófeába inkább ne, annyi pénzből normális, kultúrált helyen is lehet enni. Plusz a flippermúzeum nem Újbudán van, a Szépművészeti meg még 2 évig zárva. A Vasúttörténeti Parkot se sorolnám a top látványosságok közé.
Ebben a cikkben viszont jól le vannak írva a "kötelező" látványosságok: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!