Budapesten kívül melyik a legszebb magyar város?
#18, #19
Nem tudom, én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy mindenki a saját lakóhelyét, vagy az ahhoz közeli várost választja.
Amúgy a lokálpatriotizmust jó dolognak tartom, szerintem az az ideális, ha valaki a saját otthonát, szülőhelyét tartja a legszebbnek, de azzal is tisztában vagyok, hogy a mai világban már nem egészen így működnek a dolgok.
Másrészről viszont, valószínűleg egyfajta versenyszellem is megjelenik egy ilyen szavazásnál, és mindenki a saját városára szavaz. Akinek a városa pedig nem szerepel a listán, az talán kevésbé érzi magát érdekeltnek a szavazásban.
Igaz, eléggé más kívülállóként vagy ott élőként megítélni egy várost, és az utóbbi erősen szubjektív lehet. De a kérdésben én igazából a városok kinézetére és nem az élhetőségükre gondoltam.
Pécs - domborzat és épületek
Szeged - Tisza és épületek
1) Pécs
2) Sopron
3) Szeged
4) Székesfehérvár
5) Veszprém
6) Eger
7) Győr
8) Kecskemét
Szerintem (szubjektív) ez a helyes sorrend :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!