Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Tolna megye turista térképet...

Tolna megye turista térképet honnan tudok beszerezni?

Figyelt kérdés
Az interneten találtam egy nagyon jó oldalt, ahol digitálisan fent van az egész ország térképe, turistajelzéskkel és földutakkal. De ugye túrázás közben nem nézhetem egyfolytában online az útvonalat. A google nem volt a barátom, és nem találtam olyan térképet, ami lefedi Tolna megyét, csak a gemenci és a szekszárdi részről. Ha valaki tud linket, vagy van neki eladó, nagyon hálás lennék érte.

2021. febr. 3. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A turistatérképeket jellemzően tájegységenként adják ki, ráadásul a kis forgalmú (gondolok itt a gyalogos túrázókra) térségek gazdasági megfontolásból kimaradnak a szórásból.

Tolna megye vonatkozásában amik szóba jöhetnek:

-A Szekszárd-Bonyhád vonaltól délre eső területek a Szekszárdi-dombság

-A Szekszárdtól dél-keletre eső területek a Gemenc

-A Bonyhád-Dombóvár vonaltól délre eső területek a Mecsek térképeken lelhetőek fel

-A Dombóvártól délnyugatra eső csücsök általában a Zselic térképeken is szerepel

A Szekszárdi-dombságot és Gemencet ábrázoló térképek általában egyben kerülnek kiadásra.

A Szekszárd-Bonyhád-Dombóvár vonaltól északra fekvő területekről nem szokás turistatérképet kiadni, mivel ebben a térségben a kijelölt turistautak száma minimális.

Az említett négy térséget lefedő turistatérképek:

Szekszárdi-dombság és Gemenc

[link]

Mecsek:

[link]

Zselic:

[link]

A linkelt térképek 2002-2005 közötti kiadások, azóta történhettek változások a terepen.

2021. febr. 3. 12:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ezeket meg is találtam.

Akkor ha jól értelmeztem a megye közepéről nincsen nyomtatott kiadás.

2021. febr. 3. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem a HUMap nevű alkalmazás van fenn évek óta a telefonomon, nagyon jó.
2021. febr. 3. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Amúgy de, nézegetheted a telefonodon az útvonalat. Én ma már nem indulnék el egy jó , telefonra töltött offline térkép nélkül terepre, mert nincs rá okom. Eltévedni akkor sem szerettem, amikor még csak papírtérképek voltak :)
2021. febr. 3. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Közepe az a Tolnai-hegyhát

Hogy most éppen kapható-e nem, tudom, de létezik

Tolnai-hegyhát déli része térkép

2021. febr. 4. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!