Magyarország éghajlata csak szerintem kezd mediterráná válni?
#10: A füge viszonylag hidegtűrő növény, jobban bírja mint a szőlő például. Errefelé(Gy-M-S megye), elég bőven terem mindenhol, pedig az ország északi részén vagyunk. Megfelelő fekvésű helyen simán megél téli takarás nélkül is.
Kedvező éghajlatú részeken(Balaton körüli területek, Szeged és Pécs környéke) már régóta termesztik, az más dolog, hogy szélesebb körben nem terjedt el.
Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak hamarosan a datolyaszilva és a gránátalma nagymértékű termesztése is lehetővé válik. Sőt akár az olajfa és a hidegtűrő pálmák is elterjedhetnek. Néhány kertben látni pálmákat is, bár téli takarás nélkül egyelőre nemigazán maradnak meg.
Hát azért Milánó az Alpok lábánál van. Nekem benne szokott maradni a telómban azoknak a városoknak az időjárása, ahol nemrég jártunk, Barcelona és Catania is azért jóval melegebb, mint Budapest.
De az egyértelmű, hogy a telek enyhébbek, mint 1-2 évtizede (persze jó lenne látni egy kis havat, de lapátolni meg havon vezetni már nem szeretek, és fázós is vagyok, szóval alapvetően én nem bánom).
A szomszédom, kb 10 éve vásárolt egy kis elektromos hómarót.
(Kb. olyan mint egy fűnyíró.)
A lényeg, hogy ott áll a garázsában, és még egyszer sem használta.
Most karácsonykor is süt kint a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!