Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Magyarország éghajlata csak...

Magyarország éghajlata csak szerintem kezd mediterráná válni?

Figyelt kérdés
Nem értem hogy hogy lehet az hogy pl itt Dél-Magyarországon ahol lakok hogy lehetséges az hogy 2 hete nem igazán volt fagy és nem is nagyon lesz, továbbá hó sincs, nem volt, és nem is lesz :D És hogyan lehet az hogy Észak-Olaszországra sokszor azt mondják hogy mediterrán ( hivatalosan persze nem az) de mégis Milánóban a következő hetekben folyamatosan fagy lesz, 1 fok napközben na meg persze hó. Itt meg 9-10 fok napközben és még reggel is legalább 5 fok. Vagy ti ezeket hogy érzékelitek ahol laktok? Most elvileg lesz valamelyik nap fagy és utána megint semmi 1-2 hétig... ez a kontinentális éghajlaton okés?, mert ha megnézzünk sok más ilyen éghajlatú várost például Kijevet vagy Prágát akkor ott is ugyanazok igazak az időjárásra mint Milánóban.

2020. dec. 25. 10:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%
* Úgy értettem, hogy a nyári szezonban, de késő őszig.
2020. dec. 25. 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez a tény , fel van fordulva . 2010 óta nincs tél csak par hét erejéig . Nem porlad a föld tetű kullancs nem fagy el . De ha dec vagy februar langyos a méhek a kezdő rügy elfagy . Aztán amikor kellene akkor meleg nincs hetekig eső köd amikor viz kellene 3 - 4 hét szarazság . Szunyog poloska gomba köd pára az van .
2020. dec. 25. 17:39
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

#10: A füge viszonylag hidegtűrő növény, jobban bírja mint a szőlő például. Errefelé(Gy-M-S megye), elég bőven terem mindenhol, pedig az ország északi részén vagyunk. Megfelelő fekvésű helyen simán megél téli takarás nélkül is.

Kedvező éghajlatú részeken(Balaton körüli területek, Szeged és Pécs környéke) már régóta termesztik, az más dolog, hogy szélesebb körben nem terjedt el.

Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak hamarosan a datolyaszilva és a gránátalma nagymértékű termesztése is lehetővé válik. Sőt akár az olajfa és a hidegtűrő pálmák is elterjedhetnek. Néhány kertben látni pálmákat is, bár téli takarás nélkül egyelőre nemigazán maradnak meg.

2020. dec. 25. 17:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos több szakértő szerint Magyarország sivatagos jellegű lesz az éghajlatváltozás miatt (kevés csapadék, forró nyarak, hideg telek), az erdős területek nagyrésze eltűnik és sok faj vele.
2020. dec. 25. 18:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Én Miskolcon lakom, de már gyerekkorunkban volt fügefa a házunk mellett, pedig ez is elég észak. Azt mondjuk nem tudom, termett-e, nem a miénk volt.
2020. dec. 25. 19:27
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

Hát azért Milánó az Alpok lábánál van. Nekem benne szokott maradni a telómban azoknak a városoknak az időjárása, ahol nemrég jártunk, Barcelona és Catania is azért jóval melegebb, mint Budapest.

De az egyértelmű, hogy a telek enyhébbek, mint 1-2 évtizede (persze jó lenne látni egy kis havat, de lapátolni meg havon vezetni már nem szeretek, és fázós is vagyok, szóval alapvetően én nem bánom).

2020. dec. 25. 19:41
 17/20 anonim ***** válasza:

A szomszédom, kb 10 éve vásárolt egy kis elektromos hómarót.

(Kb. olyan mint egy fűnyíró.)

A lényeg, hogy ott áll a garázsában, és még egyszer sem használta.

Most karácsonykor is süt kint a nap.

2020. dec. 26. 15:43
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem is Budapestre gondoltam, ott kicsit hidegebb van de főleg Szegedre, Pécsre, a Balatonra és Kelet Magyarországra gondoltam
2020. dec. 26. 17:14
 19/20 A kérdező kommentje:
Na most volt 1 hidegebb nap és láss csodát máris egy 8 fokos reggelre keltem 🏝😊 A következő 10 napban megint nem megy 2-3 fok alá a hőmérséklet. Azért ez fura főleg hogy azt mondták hogy minden idők leghidegebb tele jön, ehhez képest haha
2020. dec. 28. 11:24
 20/20 anonim válasza:
Magyarország éghajlata eddig interkontinentális volt, most olyan szélsőséges- interkontinentális lett...
2020. dec. 29. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!