Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Milyen cipőt vegyek fel...

Milyen cipőt vegyek fel túrázáshoz nehéz terepre?

Figyelt kérdés
Sajnos csak téli bakancsom van. Szandál és vászon sportcipőm van még. Dömösről mennénk a Prédikálószékre.
2020. szept. 11. 05:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én is 2018-ban voltam, július elején, igen nagy hó volt. Egy barátom már 4x volt, mindig hóban. Okés, elhiszem, hogy ki lehet fogni ilyent is, amikor nincs hó. Nem szoktam keverni sem országokat, sem hegyeket.
2020. szept. 15. 08:09
 22/23 anonim ***** válasza:
Nem az van, hogy ki lehet fogni, hanem az, hogy jellemzően július végére olvad el, utána október végéig rövid időszakokat leszámítva általaban hómentes. És ezt nem csak a Triglav alapján mondom, az Alpokban általános ilyen magasságban, de ezen belül a Júliai-Alpok a mediterrán hatás miatt általában kevésbé havas azonos magasságban. Olyan is gyakran előfordul, hogy szeptemberben egy lehűléskor hirtelen leesik fél méter hó, majd egy héten belül mind elolvad, október pedig nagyon gyakran a legszárazabb, legnaposabb hónap a hegyekben, és nyárral szemben viharok sincsenek.
2020. szept. 15. 13:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Amúgy jelenleg is hómentes a menedékháznál:

[link]

99% hogy a csúcson is.

2020. szept. 15. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!