Egy nap kerekesszékben "kihívás" Budapesten. Hova menjek el?
1-es, mi a fåszért kell rögtön ítélkezni. Nem segítesz, de a harmadik szóval már rögtön sértegeted a kérdezőt. Kûrvára nincs ilyen patkányokra szükség ezen a fórumon. Ha nem tetszik egy kérdés, ne válaszolj, ennyi!
Kérdező, engem is érdekel, milyen különböző nehézségekkel kell megküzdenie a kerekesszékeseknek, igazából jó lenne egy olyan állandó érzékenyítő kiállítás, mint a Láthatatlan Kiállítás a vakok és gyengénlátók életéről. Én sportsérülés miatt mankóztam viszonylag sokat és abszolút átérzem, mekkora probléma, ha az Árpád hídnál rossz a lift (=plusz 1 átszállás nem garantáltan alacsonypadlós járatok között), figyelmetlen vagy türelmetlen a buszsofőr (= nem várja meg, míg biztonságosan rögzíted magad/leülsz) vagy épp semmilyen akadálymentesítés nincs egy boltban.
Szerintem a legjobban azzal jársz, ha a normál napi rutinodat követed, mert akkor tudsz igazán jó összehasonlítást tenni és megtanulni értékelni mindazt, amit amúgy alapvető képességnek tekint az ember.
#2 Köszönöm a támogató választ! Elvileg régen működött egy ilyen hely Ability Park néven, több ehhez hasonló dolgot is ki lehetett próbálni, fehér bottal közlekedés stb. Ajánlották már ezen a fórumon is, de sajnos pár éve bezárt a hely :/
#1 Nem vagyok youtuber...
Elkezdtem válaszolni, de látom, régebbi a kérdés, így inkább én kérdezek :D
Mi lett a terveddel kérdező? Sikerült megvalósítani?
Itt válaszolok, ha nem baj :-)
A kerekesszékes dolog kipróbálása nem igazán vonz, mert eléggé rossz a térdem és félek, hogy nemsokára "élőben" is kipróbálhatom.
De!
babakocsival már sokszor közlekedtem - az se könnyű feladat sokszor: Pl. mikor egy bolt úgy kezdődik, hogy 3 lépcső és kifelé nyíló ajtó :D és :-(
Ezenkívül van nemlátó ismerősöm, egyik alkalommal lebetegedett az anyukája és én kísértem el a leendő munkahelyére, meg vissza: hát, nem gondoltam volna, de szellemileg baromira lefárasztott, hogy minden gödröt, lépést figyelni, kommentálni kell.
Egyszer mondta ugyan az anyukája is, hogy milyen fárasztó nekik valahova elutazni (vidék, vonat, stb) - de akkor nem értettem még, hogy miért.
Most már tudom :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!