Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Kék túra útvonal, veszélyes...

Kék túra útvonal, veszélyes állatok?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, nem tudom hogy majd a vadon élő állatok jelenthetnek -e veszélyt számomra.
2020. júl. 5. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nógrád környékén vigyázz, mackók bukkanhatnak elő :)
2020. júl. 5. 22:10
 2/11 anonim válasza:
100%
Meg hörgő vaddisznók! Nálunk a házig bemerészkednek, a lakótelepen!
2020. júl. 5. 23:24
 3/11 EagleHUN ***** válasza:
100%

Kullancsveszély van végig!

Néhol szúnyog és darázsveszéllyel kiegészülve, kaptárak közelében pedig méhek is lehetnek veszélyesek.

2020. júl. 6. 01:04
 4/11 anonim ***** válasza:
30%

kullancs, vaddisznó, medve

Még a kullancs lesz a legkisebb bajod (feltéve ha nem Lyme kóros a kullancs)

De a vaddisznó a nagy agyaraival halálra képes sebezni, a medve a fél fejed leszedi

Lehet kapni medvesprayt csak azzal az a gond, hogy viszonylag közel kell engedned magadhoz a medvét, hogy le tudd fújni szóval elég rizikós

2020. júl. 6. 02:55
 5/11 anonim ***** válasza:
96%

Mondjátok meg őszintén, az elmúlt évtizedekben Magyarországon hány olyan turistát ért baj, akit vaddisznó, medve támadott meg!

Nyugodtan túrázhatsz.

2020. júl. 6. 05:48
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
Mondjuk egy paprika spray és egy gázpisztoly mindig, és mindenhol alap. Túrán meg főleg, jelzőrakétával.
2020. júl. 6. 05:54
 7/11 EagleHUN ***** válasza:
90%

A vaddisznó és a medve is alapvetően fél az embertől. Ha valaki nem követi el azt a hibát hogy síri csendben sétál, hanem legalább néha trappol kicsit vagy fütyörészik közben esetleg van a táskáján vagy a fokosán egy csengő akkor ilyen baj nem érheti.

A vaddisznó ha sérült vagy sarokba szorítják és vagy kölykeit védi akkor lehet veszélyes, tehát az esetek 99.9% -ban elmenekül.

A fatolvajok és szemetet erdőbe kihordók ellen lehet nálad paprikaspray.

2020. júl. 6. 08:31
 8/11 EagleHUN ***** válasza:
100%

#4 "gombázók" ellen?

Én is járok gombát szedni de még senkit nem bántottam. Ezt hogyan értsük?

Teljesen legális tevékenység.

2020. júl. 6. 08:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én végigjártam az OKT-t, így engedjétek meg, hogy pár dolgot kommentálják, helyrerakjak.

1. Kullancsok: vannak, sajnos fertőzöttek is. Ha hamar kiszeded a potrohát nem összenyomva, nagy bajod már nem lehet.

2. Vaddisznó, medve: 1100 km alatt egyikkel sem futottam össze, előbbi nyomait persze sokfelé láttam. Fél az embertől. Ha összefutnátok, távolodj és hagyj neki menekülőutat!

3. Róka: ő is fél az embertől. Ha mégsem, akkor viszont térj ki előle, mert veszett lehet. Én egy ilyen túl barátkozós példánnyal találkoztam összesen.

4. Kutya: sosem tudhatod. Támadásban nem volt részem, de különböző méretű kutyák azért jöttek utánam kevésbé barátságosan.

5. Méhek, darazsak: Kaptáraktól feltétlenül tarts távolságot akkor is, ha a méhész közel rakta az úthoz azokat. Darazsak lakhatnak a bélyegzők dobozában vagy az azt tartó fában, az óvatos közelítés fontos lehet.

Bár nem állatok, de feljebb felmerültek veszélyforrásként:

6.Agancsozók, fatolvajok, terepmotorosok: ha nem szentelsz nekik nagy figyelmet, ők sem bántanak. Fatolvajokkal találkoztam, hát nem filmeztem le őket, maradjunk ennyiben.

7. Gombászók, cigányok: A világon semmi gondja nincs velük a túrázó embernek. Utóbbiak kiváncsibbak az átlag falusinál, én jókat kocsmáztam velük e színesebb falvakban. (Persze amíg nem ismered őket, addig dolgoznak az előítéleteid, ezt nem tagadom!)

2020. júl. 6. 10:28
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. júl. 6. 11:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!