Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Csak én sokallom hogy örül az...

Anonimusvarilius kérdése:

Csak én sokallom hogy örül az ember ha már talál szállást 5000 ft/éjjért a Balatonon vagy a Tiszatónál?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintem szomorú hogy lassan egy Horvátországi nyaralás jobban megéri (utazást leszámitva) mint bocsánat a szóért egy kis piszkos tó ahol ráadásul még a legtöbb helyen még belépőt is kell fizetni.

2020. jún. 11. 23:14
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
52%

Magánember számlát tud adni?

Figyelek. :D

2020. jún. 15. 09:35
 32/40 anonim ***** válasza:
76%

Meg van határozva, utánaolvashatsz.

Épp a múlt héten állítottunk ki számlát egy másik magyar cégnek, EUR-ban. Nekünk sokkal egyszerűbb így elszámolni (EU-s projekt), mert nem kell bohóckodni az árfolyamokkal.

2020. jún. 15. 09:44
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

31: attól, hogy te nem tudsz valamiről, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik....

Lsd. adószámos magánszemély.

2020. jún. 15. 09:45
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
.... amúgy aki hivatásszerűen foglalkozik apartmankiadással, az általában KATA-s, vagy más vállalkozási formában csinálja.
2020. jún. 15. 09:45
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

Katás nem számlázhat külföldre.

A devizás számla se olyan, hogy bárki megteheti.

Vannak itt furcsaságok

2020. jún. 15. 11:06
 36/40 anonim ***** válasza:

A bookingon pl be tudja állítani a szállásadó EUR-ban az árakat, és ez automatikusan konvertálódik forintra. Én mondjuk alapból pusztán erre céloztam :).

De természetesen semmi akadálya EUR-ban írni számlát, akár magánszemély is megteheti, az SZJA törvény tartalmazza, hogy milyen árfolyamon kell a forinttól eltérő pénznemben keletkező jövedelmet átváltani az adó megállapításához. A cégek esetében meg aztán végképp teljesen általános, hogy EUR-ban számláznak.

Egyedül bért nem lehet euróban fizetni (bár van aki megteszi), ez mondjuk elég nagy szívás.

2020. jún. 15. 20:02
 37/40 anonim ***** válasza:
68%

Balaton, mint kis tó?

És egyáltalán nem koszos.

5000 nekem nem tűnik soknak.

2020. jún. 17. 08:38
 38/40 A kérdező kommentje:
Lehet nem koszos annyira de ne hasonlítsuk egy tengerhez pl. Meg az 5000 ft-al nekem se lenne bajom ha jó szállok lennének érte és nem javarészt diákszállók :D Meg bekell vallani sajnos egyre mennek fel az árak és kB már legalább 7-7500-al kell számolni éjszakánként,akkor inkább elmegyek minden nap reggel és este jövök haza
2020. jún. 17. 22:36
 39/40 anonim ***** válasza:
76%

"Ne hasonlitsuk össze a tengerrel "

Miért, ki hasonlította? Tó, nem tenger.

Elmész, meg hazamész: és? Ezzel vágsz fel?

Képzeld, én életemben egyetlenegyszer szálltam meg a Balatonnál éjszakára, pár éve, mikor körbetekertük bicajjal.

Addig én is mindig lementem meg haza Veszprémből ez igazán nem volt nagy kunszt...

2020. jún. 18. 19:27
 40/40 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő nem felvágni akartam ezzel csak arra akartam célozni hogy még a tengernél ugyanannyi (vagy kevesebb) pénzből jobb szállást kap az ember. Meg tudom hogy nem nagy dolog Balatonhoz eljutni csak szomorú hogy ilyen árak vannak hogy az embernek jobban megéri utazni oda vissza mint hogy szállást fizessen... Amúgy, én nem lakom olyan közel a Balatonhoz mert kb 3 óra lenne csak oda az út
2020. jún. 18. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!