Csak én sokallom hogy örül az ember ha már talál szállást 5000 ft/éjjért a Balatonon vagy a Tiszatónál?
Magánember számlát tud adni?
Figyelek. :D
Meg van határozva, utánaolvashatsz.
Épp a múlt héten állítottunk ki számlát egy másik magyar cégnek, EUR-ban. Nekünk sokkal egyszerűbb így elszámolni (EU-s projekt), mert nem kell bohóckodni az árfolyamokkal.
31: attól, hogy te nem tudsz valamiről, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik....
Lsd. adószámos magánszemély.
Katás nem számlázhat külföldre.
A devizás számla se olyan, hogy bárki megteheti.
Vannak itt furcsaságok
A bookingon pl be tudja állítani a szállásadó EUR-ban az árakat, és ez automatikusan konvertálódik forintra. Én mondjuk alapból pusztán erre céloztam :).
De természetesen semmi akadálya EUR-ban írni számlát, akár magánszemély is megteheti, az SZJA törvény tartalmazza, hogy milyen árfolyamon kell a forinttól eltérő pénznemben keletkező jövedelmet átváltani az adó megállapításához. A cégek esetében meg aztán végképp teljesen általános, hogy EUR-ban számláznak.
Egyedül bért nem lehet euróban fizetni (bár van aki megteszi), ez mondjuk elég nagy szívás.
Balaton, mint kis tó?
És egyáltalán nem koszos.
5000 nekem nem tűnik soknak.
"Ne hasonlitsuk össze a tengerrel "
Miért, ki hasonlította? Tó, nem tenger.
Elmész, meg hazamész: és? Ezzel vágsz fel?
Képzeld, én életemben egyetlenegyszer szálltam meg a Balatonnál éjszakára, pár éve, mikor körbetekertük bicajjal.
Addig én is mindig lementem meg haza Veszprémből ez igazán nem volt nagy kunszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!