Hogy vehetném rá a tesómat, hogy külföldi út után ne az idős és beteg apánkhoz menjen haza?
" engem inkább az érdekel, van-e a házi karanténra valami szabályozás, pl. hogy olyan helyen kell letölteni, ahol nincs veszélyeztetett személy. "
Nincs semmi szabályozás. Reptéren ki kell töltenie egy papírt, amire fel kell írnia azt a címet ahol 2 hét karanténban lesz. Mindegy hol csak a cím valósnak kell lennie. Ugyanis 2 hét karantén alatt minden nap kimennek leellenőrzik, hogy otthon van-e.
Szóval a tesód ha munka miatt megy haza, jó ha tudja. 2 hét karantén ideje alatt a lakást sem hagyhatja el, dolgozni sem fog tudni menni. Tapasztalatból mondom. AMikor én otthon voltam, sosem tudtam mikor jönnek, de jöttek. Volt, hogy reggel 7 órakor jöttek, volt, hogy délután 5 órakor.
Itt azt írják, maga a karantén sem kötelező, csak ajánlott:
Szóval nagyon kétlem, hogy bármiféle szabályozás lenne rá. Azt se értem, az 5. válaszoló milyen ellenőrzésről beszél.
Időpont ma 15:26
Amikor mi leszálltunk a gépről, kaptunk egy formanyomtatványt, hogy töltsük ki pontosan. Majd elmagyarázták, hogy 2 hét karantén van, és a címre amit leírtunk ki jönnek majd ellenőrizni. Meg is kérdeztük, hogy kötelező az állandó lakcímet leírni? Nem, azt a címet kell leírni ahol tartozkodni szándékozunk.
Hozzán mindig jöttek.
Mondjuk azt nem kérdeztük meg, hogy kötelező vagy ajánlott. De végül is nekünk nem számít, mert amúgy sem mászkáltunk volna el sehová
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!