Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Éjféltől amikor érvényüket...

Éjféltől amikor érvényüket vesztik a szigorú húsvéti korlátozások ismét elutazhatunk más városokba?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 13. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nincs a korlátozás kivételei között az utazgatás.
2020. ápr. 13. 18:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss de a természetbe utazni és boltba utazni az nagyon is benne van. ;) Ha megmutatod hogy csak a lakóhelyemen lehet akkor adok egy ezrest.
2020. ápr. 13. 18:29
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Akkor minek kérdezed, ha te már eldöntötted, hogy mindenképp utazgatsz? Nagyon viccesnek érzed magad, de felelőtlen vagy.
2020. ápr. 13. 19:13
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok az mert egyedül megyek maszkban. Sára Botond és társai felelőtlenek akik szerint nem volt szükség az öregek otthonába visszatérő kórházi ápoltakat tesztelni.

Nem az a felelőtlen aki havi egyszer elmegy kirándulni és vásárolni.

Amennyire tudom mind a kettő dolgot lehet egyedül távolságot tartva. Ha meg igazolnak elvileg elfogadható az hogy vásárolni mész. Mert oda mész.

2020. ápr. 13. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:
igen
2020. ápr. 13. 19:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Tisztázzunk pár dolgot.

1. A kijárási korlátozásról szóló kornányrendelet felsorolja, milyen alapos indokokkal hagyhatod el az otthonodat. Ez érvényben marad.

2. Eddig is bármikor beböföghetted, hogy a nagyit mész ápolni, azért vagy az utcán.

3. Soha, senki nem korlátozta magát az utazást: ha csak a nagyvárosban tudtál nyúltápot vagy fázisceruzát venni az amúgy engedélyezett munkavégzésedhez, akkor akár busszal, kocsival,gyalog, bringával mehettél eddig id és ezen túl is.

4. Ami lejár, az a helyi polgármesterek által elrendelt rendkívül sokféle és alig követhető korlátozások sora.

5. A végső, felelős döntést gyakorlatilag a kezedben hagyja a kormány, mert nem kell három példányban írásbeli kérvényt beadnod, hogy hadd utazz 35 km-t azért, hogy majd ott kicsit sétálgass egyet vagy fuss. De:

- A vírus továbbra is közvetlen vagy közvetett emberi kontaktussal terjeD. Ez nem változott.

- csak akkor állítható meg a terjedése, ha az emberek nem találkoznak. Ez nyilván nem lehetséges, de a találkozások száma csökkenthető.

- ha ilyen helyzetben te dönthetsz aközött, hogy otthon maradsz vagy buszra szállsz és elmész egy másik településre, majd haza utazol, akkor az egyetlen felelős döntés az otthon maradás!

2020. ápr. 13. 22:28
 7/9 A kérdező kommentje:

Vagyis.

Ha én felülök egy vonatra. Ami gyakorlatilag üres. Végig maszkban vagyok. Használok kézfertőtlenítőt. (Azt az állomáson is adnak.) Akkor elsétálhatok a boltba és gyorsétterembe ami 3-ig nyitva van úgy hogy a természetbe is kimegyek útközben? Ilyen esetben ha igazoltatnak sem büntetnek meg?

Vagy ha van maszk és tartom a távolságot oda sem jön a rendőr?

2020. ápr. 13. 22:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy a turizmusra épülő hegyi falvak viselkedése nagyon nem szimpatikus. Élükön a nagykovácsi bunkó rendelettel amit húsvétra közölt a polgármester néni. Más falu érdekes módon tudott emberi hangnemben is kommunikálni. Én mindenesetre megyeszékhelyre megyek.
2020. ápr. 13. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem
2020. máj. 12. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!