Lehetséges az utazás?
Sziasztok.
Vasárnap megyek, hétfőn jönnék vissza. Nem autóval mennék, hanem vonattal, első osztályra vennék jegyet(IC), ott mindig kevesen vannak, tarthatóbb a távolság is,és maszkban utaznék természetesen.
Megnéztem az adott város korlátozásait, ahol elsősorban a parkolók, szabadtéri parkok kerültek lezárásra, maga a város látogathatósága nem.
Ez esetben utazhatok országon belül?
"Vasárnap megyek, hétfőn jönnék vissza....elsősorban a parkolók, szabadtéri parkok kerültek lezárásra, maga a város látogathatósága nem."
Nos, felvetődik bennem néhány kérdés:
- hol fogsz aludni? - merthogy a szállodák jó része bezárt
- mit fogsz csinálni? Étterembe, stb. beülni nem igazán fogsz tudni, minden zárva lesz (a húsvét miatt), stb.
Ha Balaton partjára akarsz menni, sok önkormányzat lezárta a sétányokat is, mert ott csoportosultak az emberek, kifeküdtek egymás hegyére-hátára a parton, stb.
Arról nem beszélve, hogy nem tudom, mit nem lehet azon megérteni, hogy nem kéne összefertőzni másokat is - még ha tünetmentes vírushordozó is vagy.
Egészségügyi sétára ki lehet menni - de a vasárnap megyek 100-150 km-re, hétfőn meg jövök vissza ez nem tartozik abba.
Pl. egy Bp-i lakcímmel hogy fogod megmagyarázni a rendőri igazoltatáskor, hogy hogyan kerültél a Balatonra???
Gondolom, ez a kérdező is Te vagy -itt részletesen levezettem, egyetlen utazással hány embert sodorsz veszélybe:
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__magyarorszag__1041157..
3 és 7 köszönöm, a többi válasz haszontalan, hiba volt itt megkérdezni valamit, látom a normális válasz adás nem megy, csak a lekezelő, gondolom nem egy holmi sörözés miatt utazna az ember ilyen helyzetben..
Csak annyit fűzök hozzá, hogy a Balatonos kérdéshez semmi közöm, a hol fogok aludni, mit csinálok ez rám tartozik, és a lakcímem odaszól ahova mennem kellene, nem ahol lakom jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!