Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Budapestre utazom ügyet...

Budapestre utazom ügyet intézni, viszont úgy tervezem, hogy az egész napot ott töltöm. Egyedűl megyek, mit látogassak meg?

Figyelt kérdés
Egyedül fotót sem igazán tudok készíteni, pedig szeretnék megörökíteni pár szép helyet? Tanácsok?

2020. jan. 17. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyban függ attól, hogy hova mész ügyet intézni.

Nekem már azzal el szokott menni az egész nap, pedig én is menni akarok ide-oda, aztán többnyire semmi sem lesz belőle...

2020. jan. 17. 23:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincsenek barátaim, budapesti emberből pedig több van itt, mint más városból, én pedig még tavaly egy napot reggeltől estig Budapesten töltöttem, így megpróbáltam egy hozzám hasonló emberrel összehozni egy találkozást, ami természetesen nem sikerült. Mint a nap végére kiderült, nem volt ez akkora gond, mivel a közlekedéssel illetve azok miatt, amik miatt felmentem, bőven eltelt az idő egyedül is. A délutánom foglalt volt, a délelőttöt kellett valahogy eltöltenem. Megcsinálhattam volna azt is, hogy csak délutánra megyek fel, de ha már egyszer úgy is felmegyek, akkor legalább nézzek szét kicsit.

Az első a sziklakorház volt amit megnéztem, ezzel elment bő egy óra, aztán Gül Baba Türbéjével még vagy másfél, amiből fél óra parkolóhelykereséssel ment el, a másik fél óra pedig a hely megtalálása volt, kicsit el van dugva. Már dél is elmúlt, elmentem kajázni, szétnéztem pár boltban a Mammuton belül, majd eszembejutott, hogy fél kettő van, nekem meg 2-kor van dolgom a város szélén, innetől rohanás volt, pár percet sikerült késnem, de nem lett belőle gond. Lett volna még vagy két óra üres időm délután egy másik hely előtt, ami gyorsan elszaladt, egy műszaki cikket javíttattam meg, kissé kalandos lett, néhány bzmeg elhagytam a szám. :D Végül jött a másik hely, este 8 után indultam haza.

Bocsi a rengeteg rizsáért, nem útibeszámolót kértél. :D

Megnézhető a Lánchíd és a környéke, a Citadella szerintem nem volt nagy valami, többre számítottam, de egynek elmegy. A Láthatatlan Kiállítást egyszer mindenképpen meg akarom nézni, a másik vágyam a Margit-sziget. Soha nem voltam még ott. Metróznék is már régóta, buszon sokat ültem, felénk csak azok járnak.

Ennél sokkal jobb helyek is vannak, nem is mindegyik alkalmas fényképezésre, számtalan helyen még nem voltam, vagy már nagyon régen, pl. a Hősök Terén vagy 10 éve nem jártam, szóval jobban is el lehet tölteni egy napot. Sokszor gondolkodtam már, hogy egy fel kellene menni pár napra és egy csomó helyet végignézni, így hirtelen belegondolva három dolog tart vissza, sorrendben: magány, anyagiak és mit lenne érdemes megnézni, hogy hasznosan teljen az idő. Egy nap nagyon rohanós, főleg ha közlekedni is kell és nem tudsz teleportálni. Vagy olyan helyekt kell nézni, amik között nem nagy a távolság.

2020. jan. 18. 02:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd a budai oldallal,fejezd be a pestivel.Citadella,Várkert bazárbol,fel a Várhoz,Halászbastya,Margitsziget,Országház,Duna korzó.Menj ki a Városligetbe is.Fotót meg tudsz csinálni mindenhonnan.
2020. jan. 18. 04:43
 4/7 anonim válasza:
80%
Hány ember kell egy fotóhoz?
2020. jan. 18. 08:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a fotózás dolgot én sem értem. Önálló utazó vagyok, bejártam Amerikát, Európát és Ázsia egy részét egyedül, és ezerszám készültek a képek. 99%-ban én csináltam őket a tájról/helyekről/emberekről, 1%-ban pedig megkértem más turistákat vagy helyieket, hogy készítsenek rólam pár képet. Ez sosem volt gond, persze viszonoztam is. Szelfizni nem szoktam, én azt nevetségesnek találom, de van akinek az is opció.

Attól függően, hogy mennyi időd lesz meg milyen lesz az időjárás: Liget, Állatkert, Vár - szabadtéri programnak, illetve zárt helynek még nyitva a Miniverzum, ha érdekel ilyesmi (óriási terepasztal, nem csak gyerekeknek érdekes szerintem), Planetárium, Csodák palotája, stb.

Rengeteg hely van, amit érdemes megnézni, csak nem derült ki az írásodból, hogy mikor jössz, mennyi időd lesz és melyik környéken leszel. Ha ezeket tudnánk, könnyebb lenne ajánlani valamit.

2020. jan. 18. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

attól függ, hogy téged mi érdekel. van akit a sok és sokféle bolt, bevásárlóközpont, étterem, vagy a modernebb épületek hoznak lázba. van, akinek a nyüzsgő város, sok ember és az összetett tömegközlekedés izgalmas, ha még ilyet nem nagyon látott. van akit a kulturális értékek vonulnak és inkább múzeumokban tölti szívesen az idejet, van akit a köztéri szobrok nyűgöznek le, van akit az építészet érdekel. nem meleget a várost fél-egy nap alatt megnézni. ha csak ennyi időd van, találd ki, hogy mi érdekel legjobban, na meg hogy mennyi időd is van minderre és érdemes azt is figyelembe venni, hogy hova mész ügyet intézni, mert hiába nem olyan nagy a város (külföldi metropoliszokhoz képest) és hiába viszonylag jó a közlekedés, ha kevés az időd, pláne ha nem is ismered hol a közlekedést, akkor nagyon el tud menni az idő vele feleslegesen.

érdemes lehet Moovit vagy Google Maps segítségével közlekedni, elég jól ismerik a tömegközlekedést, átszállásokat. szerintem tömegközlekedéssel jobban jársz mint autóval küzdeni a forgalommal, meg az állandó prkolóhely kereséssel - de ízlések és pofonok.

ha csak az utcákon sétákat, az épületeket nézed, már az is tud jó program lenni, bár nem mindegyik környéken egyforma élmény. én pl nagyon szeretem a kilátást a Várból vagy a Citadelláról, de nagyon kiesik és több órás programmá válhat, ha nem

arra van programod. nagyon szép a Dunapart és a legtöbb híd is, akár hajótlzhatsz is a Dunán egy BKV jegy áráért, vagy ha napijegyet veszel, akkor ingyen van. a Duna-part mindkét oldalán megy végig villamos és több hídon keresztül is járnak járatok, legalább ezekről érdemes megcsodálni a tájat - nappal is nagyon szép, de ha belefér, akkor sötétedés után kivilágítva egészen más látvány. a naplemente is nagyon szép tud lenni a Duna-parton, de nagyon időjárás függő, hogy mennyi látszik belőle.

a Parlamentet is érdemes megnézni valamelyik oldalról, vagy akar be is lehet menni, de ezért fizetni kell és időigényesebb, viszont megérthető, ha még nem voltál és persze ha érdekel...

fotózni egyedül is lehet, akár még magadat is. főleg mióta mindenki szelfizik, de akár álvánnyal és önkioldóval is meg lehet oldani. én idegeneknek nem szívesen adok se telefont, se fényképezőgépet, de idősebb és főleg külföldi turistákban meg lehet azért bízni, hogy nem futnak el vele.

ha eég nyitott vagy, akar ismerkedni, beszélgetni is lehet az emberekkel, de azért itt elég más az élet ritmus és a stílus, nem

mindenki egyformán nyitot vagy kedves. de sok és sok féle ember van, lehetőség van találkozni és beszélni, aztán majd kialakulnak a dolgok.

2020. jan. 18. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:
majd mesélj, hogy végül hogyan alakult!
2020. jan. 19. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!